Volledig scherm
© ANP/GPD

Herman van der Zandt neemt Met het Mes op Tafel tijdelijk over

UpdateNOS-nieuwslezer Herman van der Zandt (40) begint 9 februari aan een tijdelijke klus als presentator van de Omroep MAX-quiz Met Het Mes op Tafel. De vaste presentator Joost Prinsen (72) kan door familieomstandigheden het huidige seizoen niet afmaken.  Van der Zandt neemt het programma tot 5 maart over.

Quote

Als ik iets fout deed kreeg ik een por in mijn zij van Joost Prinsen.

Herman van der Zandt

Joost Prinsen legt uit waarom hij tijdelijk afstand doet van het programma: ,,Vanwege familieomstandigheden lukt het mij helaas niet om het nieuwe seizoen van 'Met het Mes op Tafel' af te maken. Mede op mijn verzoek heeft Omroep MAX Herman van der Zandt verzocht en bereid gevonden mij te vervangen. Daar ben ik erg blij mee." Wat momenteel in zijn privésituatie speelt wil Prinsen onder geen beding zeggen. Ook de omroep houdt zich, uit privacyoogpunt, op de vlakte.

Van der Zandt deed zelf in 1998 als student mee aan de bluf- en kennisquiz en kwam toen in de finale terecht. Als oud-deelnemer is hij een logische vervanger, denkt hij zelf. ,,En mijn onberispelijke imago speelde waarschijnlijk een rol,"  zegt hij met een knipoog.  ,,Ik moest het natuurlijk voorleggen aan de NOS-hoofdredactie, maar die dachten dat het wel bij mijn karakter en persoonlijkheid past. Ze zijn ook nieuwsgierig hoe het gaat worden." Gaat de populaire nieuwslezer dan mogelijk meer programma's doen? ,,Dat weet ik nog niet. In dit programma kan ik natuurlijk iets meer van mezelf laten zien. Maar het is niet een personalityshow. Het gaat om de kandidaten en het spel. Voorlopig ben ik vooral een wisselspeler."

Hij werd al eerder benaderd als achtervanger. Kort geleden mocht hij daarom al meelopen met Joost Prinsen. ,,Het bleek sneller nodig dan gedacht. Ik heb met Joost een proefrondje gespeeld, dan was ik de spelleider en dan zat hij er naast. Als ik iets fout deed kreeg ik een por in mijn zij. Hij heeft me ingeleid in het hosten van de show." Zo kreeg hij een lesje wanneer hij een grap kon maken en wanneer niet. ,,Als de kandidaten  aan het denken zijn of geld inzetten, moet ik serieus zijn. Tussendoor mag er best gelachen worden."

Dat hij uiteindelijk een programma gaat presenteren dat om bluffen gaat is niet gek. ,,Ik speel graag een potje poker. Het programma heeft dezelfde elementen als dat spel. Als ik thuis zag dat iemand een mindere hand heeft en toch wint met bluffen, zat ik te genieten. Je moet de juiste momenten kiezen om te bluffen, anders gaat het mis."

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (20%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (11%)
  • Calvé pindakaas (7%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (15%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
34105 stemmen