Herman van der Zandt
Volledig scherm
Herman van der Zandt © MAX | Hans Vink

Herman van der Zandt oogst lof met Walk this way-rap

Herman van der Zandt heeft gisteravond indruk gemaakt op de kijkers van Met het mes op tafel met zijn vertolking van Walk this way. Tot groot genoegen van velen ‘rapte’ de presentator van de quiz het nummer van Run DMC en Aerosmith.

Van der Zandt introduceerde gisteren een vraag over de wereldwijde hit door het lied te gaan rappen, begeleid door zangeres Mylou Frencken en pianist Klaas van Dijk. ,,Run DMC was dat hè”, zei hij na afloop, een pietsje buiten adem. ,,Die nam in 1986 een nieuwe versie op van Walk this way, met zanger Steven Tyler en gitarist Joe Perry.” Hij vroeg de deelnemers, meneer Jonker en mevrouw Dane, of ze wisten van welke band die twee lid zijn. Meneer Jonker had de vraag juist: zijn antwoord was Aerosmith.

Hoewel er in de studio nauwelijks werd gereageerd op de muzikale uitspatting van de presentator, deden de kijkers dat thuis wel. Op sociale media regende het lovende woorden. ‘Televisiehoogtepunt van het jaar. Beter wordt het niet’, schreef bijvoorbeeld kijker Ruben van Doorn.  Een ander vond het een mooi recept tegen alle herfstdipjes. Alexander Klöpping, oprichter van Blendle, noemde Herman van der Zandt ‘een nationale schat’.

Het fragment van het NPO 2-programma terugkijken kan hier, vanaf 19:18 minuten.

  1. Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’
    video

    Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.