Volledig scherm
Frans Bauer. © Brunopress

Het gaat slechter met Frans Bauer dan gedacht

Het gaat niet goed met de gezondheid van Frans Bauer. De volkszanger kampt met een zware longontsteking en dit heeft gevolgen voor zijn geplande werkzaamheden.

Gisteren werd al bekend dat Frans het concert voor ruim 3000 mensen met een verstandelijke handicap in Eindhoven niet kan doen. Daar wordt hij vervangen door Frans Duijts en Wolter Kroes.

Nu blijkt dat de zanger langer uit de running is, meldt De Stentor. 'De dokter zei dat de longontsteking nog niet helemaal weg was', aldus het management van Frans. 'Maar hij is nu thuis waar het rustig is.' Zijn vrouw Mariska neemt voorlopig de rol van verpleegkundige op zich.

Als de zanger aan de beterende hand is, zal hij in september weer optreden. Daarvoor gaat het gezin Bauer eerst op vakantie.

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.