Volledig scherm
© anp

Het geheim van... Nielson over zijn 'gekke' verslaving

het geheim vanIn de wekelijkse showrubriek Het geheim Van... vragen we celebrities een boekje open te doen over hun verslavingen, gekke gewoontes en andere dingen die we nog niet van hen weten. Deze week singer/songwriter Nielson.

De 24-jarige zanger van hits als Hoe en Beauty en de Brains is verslaafd aan 'bubbelen'. Een stemoefening waarbij je door een rietje of buis in water blaast. Thuis op de bank, tussen de optredens door of als cooling down na een show vind je Nielson met een bak water en een rietje.

De 'gekke verslaving' heeft hij te danken aan zijn logopedist die de oefening aanraadde om de druk op zijn stem te verlichten. De singer/songwriter was er vorig jaar drie maanden uit in verband met een poliep op zijn stemband en overspannenheid door een 'te drukke' start van zijn zangcarrière.

Topfit
Dankzij het bubbelen en goed voor zichzelf te zorgen is Nielson weer helemaal boven jan. De muzikant heeft sindsdien geen last meer gehad van stemproblemen. 'Ik drink veel water, ik sport, treedt nog maar vier dagen per week op en ben weer topfit'.

Als Nielson de 'vervelende' keuze wordt voorgelegd 'nooit meer zingen of nooit meer schrijven', kiest hij ervoor om de microfoon weg te leggen. 'Zingen kent geen eeuwig bestaan en schrijven wel'. In het Engels zul je hem nooit horen zingen. 'Mijn uitspraak is belabberd', lacht de singer/songwriter.