Het Geluid van Qmusic begint aan 25ste ronde

Een mijlpaal voor Qmusic, want de radiozender begint vandaag aan de 25ste ronde van het radiospel Het Geluid. In het radiospel moeten luisteraars de herkomst van een alledaags geluid weten te raden. Denk bijvoorbeeld aan het klikken van een verfroller op een beugel, het inklappen van een gevarendriehoek of de ventielklem terughangen aan de fietspomp.

Qmusic begon in 2007 met Het Geluid en sindsdien is meer dan 800.000 euro aan prijzengeld uitgegeven. Vorig jaar won Kim Stolk uit Pijnacker een recordbedrag van 63.700 euro. Na maar liefst 72 dagen, de langste speelperiode ooit, raadde zij het geluidsfragment: het vastklikken van het lipje van een fotolijstje.

Het spel begint met een prijzenpot van 2500 euro. Bij elk fout antwoord komt er 100 euro bij. ,,Het Geluid dankt zijn populariteit aan het feit dat iedereen wil weten wat het is. Het zijn geluiden die je in principe in je dagelijks leven gewoon kunt horen'', zegt een woordvoerder van de zender. ,,Hoe meer foute antwoorden, hoe meer je denkt: wat kan het dan wél zijn? Video's met de oplossing scoren steevast ontzettend goed op YouTube en in de media."

Ook voor de dj's van het radiostation is het gissen, want ook zij kennen het geluid niet. Achter de schermen zijn er vijf juryleden die het geheim bewaren. ,,De juryleden mijden feestjes en verjaardagen zolang het spel loopt."

Sinds vorig jaar kunnen luisteraars in de app van Qmusic meespelen. Luisteraars kunnen raden of de kandidaat op de radio het goed of fout heeft door ja of nee in te toetsen. Als de kandidaat het goed raadt, verdelen alle ja-stemmers 10.000 euro.

Volledig scherm
© Qmusic
  1. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence in Beste Zangers

    Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence in Beste Zangers

    Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat in de top vijf in iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.