Volledig scherm
Margriet van der Linden © Robin de Puy

Het is duidelijk: de vervanger van DWDD heet M

De langverwachte nieuwe dagelijkse talkshow van KRO-NCRV met Margriet van der Linden (48) op de vooravond van NPO 1 wordt zomers vrolijk, maar is niet wars van het nieuws van de dag. De vervanger van De Wereld Draait Door heet M.

,,Toen ik een paar maanden geleden met producent Irene van den Brekel wegfietste van een afspraak, zei ik: wat vind je van M? Zo noemen intimi mij en ook in het buitenland word ik zo genoemd. Ik hoor het al jaren’’, vertelt Margriet van der Linden over het ontstaan van de titel van haar talkshow die voortaan De Wereld Draait Door (DWDD) in het voorjaar en de zomer vervangt. ,,En na een paar ‘Manamanama’s’, zoals de Muppets zingen, en dat we dan gasten M&M’s kunnen geven, en na nog wat lachen en dollen en een paar serieuze woorden was het duidelijk: het is M.’’

Volledig scherm
Het logo van het nieuwe programma van Margriet van der Linden. © PR

Het nieuwe programma van productiehuis Human Factor (van onder andere Zondag met Lubach) is op 14 mei voor het eerst te zien tussen 19.00 en 20.00 uur, de prestigieuze plek waar momenteel tijdelijk Tijd voor MAX met Martine van Os en Sybrand Niessen wordt uitgezonden. Van der Lindens talkshow kon niet direct na het stoppen van DWDD van start gaan, omdat achter de schermen nog druk werd gewerkt aan de vorm en inhoud. De reden voor alle veranderingen op de vooravond van NPO 1 is de wens van Matthijs van Nieuwkerk om het voortaan wat rustiger aan te doen en eerder te stoppen met DWDD.

Over de invulling van M wil Van der Linden kwijt: ,,Het is een combinatie van hoog en laag, kleine dingen groot maken, grote dingen kleiner, daar houd ik van. Ik vroeg laatst ook of de redactie alle leden van het kabinet al kende? Best moeilijk, hè? Voor mijn gevoel zijn ze vooral met reces geweest en begonnen ze daarna allemaal weer eens met heel veel zin. Cora van Nieuwenhuizen? Als iemand zou zeggen: die komt vertellen over het langste worstenbroodje van Brabant, dan geloof ik het. Hoewel Cora ( (minister van Infrastructuur en Waterstaat, red.) dat misschien als hobby zou kunnen hebben. Dus ik zou ze allemaal langs willen hebben.’’

Komkommertijd

,,De zomer is wat dat betreft juist de tijd voor andersoortige gesprekken, waarbij ik me niet wil laten hinderen door een verouderd idee dat alles eindeloos stilligt’’, vervolgt de presentatrice die eerder dit jaar te zien was als gastvrouw van Moltalk. ,,Dat hele concept van komkommertijd, dat zit nog behoorlijk vast aan de fabrieksfluit. Wanneer hoor je die tussen de middag nog gaan? Het andere zit vooral in de toon en kleur die ik met me meebreng en de kleinere en grotere keuzes die wij met elkaar op alle vlakken hebben gemaakt en nog gaan maken. En had ik al vrolijk gezegd?”

Quote

Het gaat nu echt beginnen. Het voelt als een trouwdag. Wij weten wat er gaat komen, maar jullie nog niet

Margriet van der Linden, tv-presentator


Nog twee weken heeft de redactie tijd voor voorbereidingen. Van der Linden enthousiast: ,,Het gaat nu echt beginnen. Het voelt als een trouwdag. Wij weten wat er gaat komen, hoe het er uit komt te zien, de muziek, de kleuren, de dingen die we hebben bedacht, zelfs wat de bruid aan heeft, maar jullie nog niet. Maar wat heb ik er zin in om het te kunnen laten zien!”

  1. Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf

    Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf

    Zeeland is binnenkort de meest swingende en zingende provincie van het land. Die conclusie kon koningin Máxima vamdaag trekken na haar bezoek aan de Lasloods in Vlissingen. Daar werd in haar aanwezigheid en die van 550 scholieren het lokale convenant getekend dat er voor moet zorgen dat (bijna) alle Zeeuwse basisschooljeugd structureel muziekonderwijs krijgt. Het aanstekelijke enthousiasme in de volgepakte loods beloofde veel muzikaal vuurwerk in de komende jaren.