Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Het is niet alleen de week van Duncan, maar ook van Pauw

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Het is onmiskenbaar de week van Duncan. Wat zeg ik, het hele komende jaar is van Duncan. En terecht. Maar het is ook de week van Jeroen Pauw.

Turft u even mee: afgelopen woensdag werd hij in zijn eigen programma verrast met de Ere Nipkowschijf. Komende woensdag leidt hij het enige verkiezingsdebat waar ik me daadwerkelijk op verheug, dat tussen Baudet en Rutte. En tussendoor deed hij zondagavond ook nog ‘even’ een speciaal ingelaste Songfestivalspecial die maar liefst 2,3 miljoen kijkers wist te boeien. 

Ik gebruik niet voor niets de aanhalingstekens in bovenstaande zin. Want hoewel het ook weer geen hogere wiskunde betreft, zou het erg aanmatigend zijn om te stellen dat je ‘even’ zo’n feestelijke uitzending in elkaar timmert. Er moet eerst maar iemand op het idee komen, de redactie moet een lekkere mix van voor de hand liggende gasten (Gerard Joling, Getty Kaspers) en wat verrassender types (de mediaschuwe regisseur Hans Pannecoucke!) zien te charteren en dan is de kunst om het zowel voor de mensen in de studio als die thuis op de bank een beetje aangenaam aan elkaar te knopen.

  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.