Volledig scherm
Iris is de winnares van The Voice Kids. © RTL

'Historische' finale Voice Kids boeit 1,8 miljoen kijkers

De winst van de 15-jarige Iris in The Voice Kids is gisteren bekeken door 1.884.000 mensen. Het niveau van de talentenjacht voor kinderen lag dit jaar zo hoog, dat presentator Martijn Krabbé sprak van een historische aflevering. Ook coaches Ali B, Ilse DeLange en Marco Borsato werden van hun rode stoel geblazen.

De Zeewoldse Iris, afkomstig uit het team van Ali B, maakte met haar uithalen de meeste indruk op het publiek en mag naar huis met een studiebeurs ter waarde van 25.000 euro. Nadat ze de wereldhit 'I can't live without you' van Mariah Carey foutloos zong, kreeg de jonge zangeres een staande ovatie.

Ook Anna, Thijs, Raya, Merle en Noa trokken hun strotjes open.

The Voice Kids is het best bekeken programma van gisteravond, blijkt uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek. Iets minder mensen keken naar het Achtuur Journaal (1.840.000). Op de moedersoap Goede Tijden Slechte Tijden stemden 1,5 miljoen kijkers af, gevolgd door Eén Tegen 100. Naar de spelletjesshow van Caroline Tensen keken 1.483.000 mensen. De kijkcijfer dag top 5 wordt afgesloten door Witse met 1.415.000 kijkers.