Angela de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Hoe deze Afghaanse vader z’n 2-jarige dochter behandelt, is ronduit verknipt

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

26 reacties

 • Vrolijk

  3 dagen geleden
  ellen loo 22 uur geleden "Zo is maar weer eens aangetoond dat de Islam niet in de westerse wereld past ." Godsdienstwaanzin past nergens ter wereld. Doch helaas.
 • Anita Wijnstok

  3 dagen geleden
  Vind het schrijnend dat moslimmeiden in het Westen het lastig hebben vrij te leven. Mogen ze alleen naar de disco? Uitgaan? Sporten? Vanwege groepsdruk toch een hoofddoek gaan dragen. Geld af moeten staan. Ja, studeren, dat mofen ze. En de jongens mogen alles. Wordt in de toekomst nog een groot probleem, want de meiden gaan dat niet meer pikken. Dus: vooral jongens inlichten wat emancipatie betekent. Neemt niet weg dat vrouwen in het algemeen nog een achterstand weg te poetsen hebben.
 • Sandra Kouwenhoven

  4 dagen geleden
  De Islam gaat blijkbaar uit van 'schaarste' als het gaat om liefde. Als een man haar tiende is waar ze aardig tegen is, heeft een vrouw nog maar 10% liefde voor hem over. Maar het mooie aan liefde is dat er altijd genoeg is. Er zitten geen limieten aan. Jaloezie, daar gaat het over. Die diepgeworteld en geïntegreerd is in geloof en cultuur. En een diep gebrek aan zelfvertrouwen. Als een vrouw met een ander praat, dan gaat ze vast vreemd .. Eigenlijk is het een collectief hechtingsprobleem.
 • Bobby De Jong

  4 dagen geleden
  Gemakkelijk praten vanuit Nederland zonder ook maar enigszins op de hoogte te zijn van het leven daar zonder o.m. een oude dagsvoorziening. Daarvoor zijn ze afhankelijk van de zoon en zijn vrouw. Oordeelt niet, opdat ook gij niet veroordeeld zult worden.
 • Dolly J. de Groot

  4 dagen geleden
  De voormalige oorlogsjournalist (bekende Nederlander) had toch gelijk. Die leefde middenin verschillende moslimlanden zoals Afghanistan en telkens weer waarschuwde hij ons dat zo snel militairen zich er terug zouden trekken de Talibannen de macht weer compleet zouden overnemen.