Volledig scherm
PREMIUM
Sam Bettens (rechts) met partner Stef. © RV

‘Hoe K's Choice-zanger Sarah als Sam gaat klinken? Moeilijk te voorspellen’

Na een lange periode van twijfel heeft K’s Choice-zanger Sarah Bettens aangekondigd om voortaan als Sam door het leven te gaan. Maar hoe gaat dat bijvoorbeeld met die mooie hese stem, toch het handelsmerk van de Belgische rockband? ,,Moeilijk te voorspellen, al denk ik dat die stem nog wel enigszins herkenbaar zal blijven", aldus genderspecialist Guy T'Sjoen van het UZ Gent.

Al viel het op dat Sarah Bettens zich de laatste jaren almaar mannelijker kleedde – hij droeg naar eigen zeggen zelfs bandeaus om zijn borsten zoveel mogelijk plat te drukken – toch was zijn outing het afgelopen weekend big news. De Antwerpse zanger – die in Californië woont, getrouwd is met vrouw Stef, twee adoptiekindjes van 8 jaar oud heeft en ook nog ‘plusmama’ is van Stefs twee kinderen van 21 en 23 jaar – besloot pas een jaar geleden om er echt voor te gaan, als transman.

Na een lange, lange periode van twijfel. Of zoals Sam Bettens zelf zegt in de vlog van Linde Merckpoel op Studio Brussel en in De Standaard, waarin hij zijn outing wereldkundig maakte: ,,Ik vond het aartsmoeilijk om uit te zoeken wat er precies aan de hand was met mij. Waarom heeft het zo lang moeten duren? Waarom heb ik zo lang getwijfeld? Waarom ben ik jurkjes gaan te dragen? Push-up-bh’s gaan kopen in Victoria's Secret om maar niet 'sir' te worden genoemd?”

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
23542 stemmen