Talitha Muusse.
Volledig scherm
PREMIUM
Talitha Muusse. © Brunopress

Hoe ver mag de talkshowpresentator gaan met zijn of haar eigen mening?

Op1Een oproep tot een ‘volksberaad’ op het Binnenhof? Vriendschap met de premier? Hoe ver kunnen de talkshowpresentatoren gaan met hun eigen politieke kleur en mening? ,,Als je maar niet te activistisch wordt.”

 1. Talitha Muusse ziet af van laatste uitzending Op1 na voorwaarden van KRO-NCRV
  Update

  Talitha Muusse ziet af van laatste uitzending Op1 na voorwaar­den van KRO-NCRV

  Talitha Muusse heeft besloten de laatste uitzending van Op1 niet te presenteren. Muusse riep eerder deze week haar volgers op naar Den Haag te komen om daar na te praten over onder andere Omtzigt-gate. ‘De KRO-NCRV heeft voorwaarden gesteld aan mijn optreden die botsen met mijn professionele en persoonlijke waarden, zoals de eis om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel. Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg’, aldus Muusse vandaag. De omroep laat weten in gesprek te zijn met Muusse over de invulling van een nieuwe rol binnen KRO-NCRV.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Geen erehaag voor Ajax: 'Feliciteren en hand geven, niet meer dan dat'
  Play

  Geen erehaag voor Ajax: 'Felicite­ren en hand geven, niet meer dan dat'

 2. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'