Home Alone-ster Macaulay Culkin is van een 'junk' een hunk geworden

Macaulay Culkin (36), het voormalige kindsterretje uit de Home Alone-films dat jarenlang depressief was en verslaafd aan drank en drugs, lijkt zichzelf met succes uit de goot te hebben getrokken. Volgens Amerikaanse media ziet Culkin er tegenwoordig niet meer uit als een zwerver of junk maar als een fitte dertiger. 

Volledig scherm
Macaulay Culkin als Kevin McCallister in Home Alone © ANP

Fans van Macaulay Culkin kunnen opgelucht ademhalen. Op nieuwe foto's die van de ster zijn gemaakt, ziet hij er stukken beter uit dan een paar jaar geleden. De kiekjes van de acteur worden dan ook massaal gedeeld op sociale media. Culkin heeft nog geen commentaar gegeven op zijn metamorfose, maar media in de Verenigde Staten stellen enthousiast vast dat hij na vele dieptepunten weer helemaal terug is. Daarbij zou hij smoorverliefd zijn op actrice Brenda Song, met wie hij schittert in de nieuwe speelfilm Changeland.

Vier jaar geleden leek een wedergeboorte van het ooit zo gevierde kindsterretje zo goed als onmogelijk. In de Daily Mail beschreef een buurman in geuren en kleuren hoe Culkin er in anderhalf jaar tijd steeds slechter uit was gaan zien.

,,Toen hij hier in New York naast me kwam wonen, was hij best een nette vent. Tegenwoordig loopt hij er als een zwerver bij in lompen. Hij is sterk vermagerd. Zijn huid lijkt van doorzichtig perkament en grauwe wallen contrasteren met zijn blonde wimpers en blauwe ogen.'' Om de haverklap, verzekerde de buurman, kwamen louche figuren bij de acteur over de vloer. ,,Het ruikt dan naar marihuana.''

Heroïne

Culkin, die dankzij zijn filmrollen multimiljonair werd, zou in zijn zwarte periode maandelijks zo'n 3.100 euro uit aan drugs hebben uitgegeven . Naar verluidt ging het om heroïne en zelfs ketamine: een medicijn dat ooit werd ontwikkeld om paarden te verdoven. 

Hoe het zo fout kon gaan met Culkin? Volgens TMZ, de grootste en betrouwbaarste entertainmentsite in de VS, ging het bergafwaarts met de acteur nadat eind 2010 zijn vriendin, actrice Mila Kunis, hem na acht jaar plotseling verliet. 

Vóór die tijd, zo werd gesteld, ging zijn leven ook niet over rozen. Culkins vader buitte hem al sinds zijn vierde uit, zijn zus stierf bij een auto-ongeluk, zijn halfzus aan een overdosis drugs, en na de Home Alone-reeks (1990 en 1992) was hij kind aan huis bij Michael Jackson, wat de nodige geruchten opleverde. ,,Maar die heeft me nooit met een vinger aangeraakt'', verklaarde Culkin later.

Zijn management heeft altijd gezegd dat er niets aan de hand is met Macaulay. ,,Hoe je eruitziet als je ouder wordt, heb je niet altijd onder controle'', vertelde zijn woordvoerder ooit. 

Volledig scherm
© Twitter