Volledig scherm
Patty en Bram zijn stapelverliefd. © PR

Homostel in nieuw seizoen Married at First Sight

Aan het nieuwe seizoen van de datingshow Married at First Sight doet een homoseksueel koppel mee. Volgens zender RTL4 is het voor het eerst dat dit in de show gebeurt. Bovendien is het vinden van een match een grote uitdaging voor het team van experts, omdat er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de aantrekkingskracht tussen mannen.

Voor de tweede reeks van Married at First Sight kwamen ruim 1000 aanmeldingen binnen van single mannen en vrouwen die via het programma hopen de liefde van hun leven tegen te komen. 

Volledig scherm
© Shutterstock

In de show, die vorig jaar maart voor het eerst op RTL4 te zien was en die is gebaseerd op een Brits format, zien de deelnemers elkaar voor het eerst voor het altaar op hun eigen bruiloft. Zij zijn bij elkaar gebracht op basis van de keuzes van bioloog Patrick van Veen, psycholoog Jean-Pierre van de Ven en seksuologe Ingeborg Timmerman. Hoogleraar theologie Manuela Kalsky is nieuw bij het team.

Het koppel Patty en Bram geldt als groot succesverhaal. Zij zijn, nadat bij de eerste aanblik direct de vonk oversloeg, inmiddels ruim een jaar gelukkig getrouwd.

Naar het eerste seizoen, dat werd gepresenteerd door Peter van der Vorst, keken gemiddeld 1 miljoen mensen per aflevering.

Married at First Sight, 28 februari, 20.30 uur, RTL4.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
30162 stemmen