Volledig scherm
John Travolta met zijn vrouw Kelly Preston © ANP

Homovriend Travolta wint recht te vertellen over affaire

Piloot Doug Gotterba (62), die beweert dat hij een stomende affaire had met John Travolta, heeft een rechtszaak tegen de acteur en zijn advocaten gewonnen. De vermeende homovriend van Travolta mag nu vrij spreken over hun 'zes jaar durende persoonlijke en intieme relatie' in de jaren '80. Travolta was in die tijd naast acteur ook de werkgever van de piloot.

Volledig scherm
Profielfoto Twitter Doug Gotterba © Twitter

Eind 2012 spande Gotterba de rechtszaak aan, nadat hij naar eigen zeggen werd bedreigd door het juridische team van John Travolta. Zij zouden niet blij geweest zijn dat de piloot uit de school klapte over zijn vermeende affaire in de jaren '80 met de Grease-ster, en beschuldigden Gotterba van het schenden van een vertrouwelijke overeenkomst.

De piloot zou namelijk een beëindigingsovereenkomst van drie pagina's hebben ondertekend, die hem zou verhinderen persoonlijke informatie over zijn werkgever te onthullen. 

Gotterba schond deze overeenkomst door een boekje open te doen tegen 'National Enquirer'. Hij vertelde over hun relatie die meer was dan professioneel en zelfs over de seksuele voorkeuren van Travolta. 'We leerden elkaar kennen in 1981 toen hij mij een sollicitatiegesprek afnam voor een baan als zijn piloot. Niet veel later werden we geliefden'.

Heerlijke massage
'Na een romantische vlucht en een gezellig etentje, vroeg hij me of ik zin had in een massage, waar ik uiteraard op inging. Toen ik na een douche in zijn hotelkamer liep, met alleen een handdoek om mijn middel, beval hij me om op het bed te gaan liggen. Hij gaf me een heerlijke massage, maar het veranderde gauw in iets anders,' onthulde Gotterba.

De advocaat van Travolta, Martin Singer, zei in 2012 dat de zaak zinloos zou zijn en dat de piloot enkel uit was op 'een moment in de spotlights'. De rechter oordeelde het tegenovergestelde.