Volledig scherm
Robin Wright as Claire Underwood in seizoen 4 van House of Cards. © rv

House of Cards maakt cast van slotseizoen bekend

Wie vergezellen Robin Wright als Claire Underwood in het laatste seizoen van House of Cards en wie juist niet? Fans van de hitserie krijgen eindelijk antwoord op die brandende vraag. De producenten hebben namelijk vandaag de namen van de cast bekendgemaakt en laten weten dat de opnames zijn hervat. Dat meldt TVLine.

Volledig scherm
Diane Lane © EPA

De laatste drie maanden van 2017 waren meer dan chaotisch voor de producenten van de serie. Wegens de beschuldigingen van seksuele intimidatie jegens Kevin Spacey, met wie de samenwerking inmiddels is beëindigd, werd de productie tijdelijk stilgelegd. Het heeft dan ook even geduurd voordat het balletje weer zou gaan rollen, maar vandaag is er een einde gekomen aan alle vragen omtrent de cast van de serie.

Wie zijn de nieuwkomers, wie hebben de serie verlaten en wie zien we terug? Eén ding is zeker: Boris McGiver (hoofdredacteur Tom Hammerschmidt), Derek Cecil (communicatieadviseur Seth Grayson), Patricia Clarkson (plaatsvervangend ondersecretaris voor internationale handel Jane Davis) en Campbell Scott (politiek adviseur Mark Usher) keren terug in het slotseizoen. Verder zijn ook nieuwe acteurs aan de cast toegevoegd. Oscar-genomineerden Diane Lane and Greg Kinnear zullen namelijk hun entree in de serie maken. De twee spelen broer en zus, maar het is nog niet bekend op welke manier zij dat gaan invullen, dat blijft strikt geheim.

Verrassing

Volgens de makers wacht kijkers van House of Cards een nog grotere verrassing. Constance Zimmer, die de rol van journaliste Janine Skorsky vertolkte en sinds seizoen 4 niet meer te zien was, keert ook terug. Het blijft echter onduidelijk op wat voor manier zij haar rentree maakt. ,,She is returning in a big way", luidt de geheimzinnige aankondiging.

Het is nog niet bekend wanneer het slotseizoen op Netflix te zien is. Ook is het onduidelijk hoe het uit de serie schrijven van de ontslagen Spacey wordt opgelost.

Volledig scherm
Greg Kinnear © WireImage