Volledig scherm
V.l.n.r. Bart Nolles, Theo Janssen, Humberto Tan, Jimmy Floyd Hasselbaink en Simon Zijlemans © RTL

Humberto Tan gaat bij RTL opvolger Voetbal Inside presenteren: VTBL

updateHumberto Tan (53) gaat een nieuw sportpraatprogramma bij RTL presenteren. De eerste uitzending van de opvolger van Voetbal Inside is zondag 20 januari, zo maakte Tan vanmorgen op de radio bekend tijdens de afscheidsshow van de vertrekkende Edwin Evers. Het programma gaat VTBL heten.

De voormalig talkshowhost van RTL Late Night presenteerde recent twee proefuitzendingen die in het geheim werden opgenomen in Hilversum. Wel was al duidelijk dat RTL 7 het programma begin volgend jaar op de buis wil brengen. De nieuwe talkshow is elke zondag te zien vanaf acht uur 's avonds. 

Zijn vaste selectie analisten bestaat uit onder anderen Theo Janssen, Jimmy Floyd Hasselbaink, Bart Nolles en Simon Zijlemans. Naast de analisten, die in wisselende formatie zullen aanschuiven, zitten er ook elke week actuele gasten bij Humberto aan tafel. Volgens RTL gaat het in dat geval om bekende gezichten uit de voetbalwereld. Analisten, oud-voetballers, actieve voetballers, journalisten, zolang het maar over volkssport nummer één gaat.

Perskamer

Daarbovenop neemt iedere week een voetballer met een bijzonder verhaal plaats in de kleedkamer en brengt Zijlemans al het sociale media-nieuws rondom de veelbesproken voetballers en hun dagelijkse bezigheden. Vanuit de perskamer houdt Nolles iedereen op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Verder blikt hij terug op de wedstrijden waar VTBL (kort voor voetbal) dat speelweekend aanwezig was.

Jarenlang was Voetbal Inside, en daarvoor Voetbal International, een van de grote blikvangers op RTL 7, met presentator Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen in de hoofdrollen. Het trio werd afgelopen zomer ingelijfd door Talpa van John de Mol, waar ze een contract tekenden voor vier jaar. Het programma ging door als Veronica Inside en hield dus de initialen (VI). 

De merknaam Voetbal Inside bleef in handen van RTL en ging verder als een onlineplatform. De site kent een groot aantal bezoekers en een populair Twitteraccount met bijna 140.000 volgers. Tot juni van dit jaar presenteerde Humberto Tan RTL Late Night, waar hij plaats moest maken voor Twan Huys. Tan, die in mei zijn contract bij RTL verlengde, deed Dance Dance Dance en presenteert ook Holland’s Got Talent. Hij heeft veel affiniteit met sport, Tan werkte voor Studio Sport en Eredivisie Live.

Nieuw! Luister nu naar de AD Media Podcast waarin onze mediadeskundigen (Angela de Jong, Dennis Jansen, Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam) de meest opvallende mediafragmenten van 2018 bespreken (Abonneer je hier via iTunes of luister op Spotify)

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.