Humberto Tan geraakt en trots na ontvangen lintje

UpdateHumberto Tan heeft een lintje opgespeld gekregen. De 53-jarige presentator mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg het ordeteken vanochtend van de burgemeester in Amstelveen vanwege zijn lange lijst aan vrijwillige activiteiten.

Volledig scherm
© ANP

Zo is Tan ambassadeur van de Stichting Wereld Natuur Fonds, het Rode Kruis en de Johan Cruijff Foundation. Daarnaast is hij lid van de Sportraad Amsterdam en het forum A tot Z van de Stichting Lezen en Schrijven én is hij voorzitter van de Stichting Straatvoetbal. ,,Bovendien heeft hij zich ingezet voor onder meer de Stichting Suriprofs, de Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam, de Stichting Orange Babies, het Leger des Heils en de Stichting Het Vergeten Kind’’, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Tan werd naar Amstelveen gelokt met de smoes dat hij een afspraak met Blue Circle had. ,,Ze zeiden: we hebben een pak meegenomen, je moet je verkleden. We moeten ergens naartoe. Ik had nog een interview staan vanmiddag met LINDA. magazine en dat ging allemaal niet door’’, reageert hij aan het ANP. ,,Pas toen ik hier op het parkeerterrein aan kwam gereden dacht ik: gemeentehuis? Ik ben aan het verbouwen, maar m’n vergunningen zijn binnen en daar hoef ik geen pak voor aan. En toen dacht ik: morgen is het Koningsdag en ging het dagen.”

Toen Humberto binnen familie en vrienden zag zitten, wist hij dat er een lintje in het verschiet lag. ,,Ik vind het een fantastische verrassing. Ik ben geraakt en heel trots. Ik vind het heel bijzonder dat zoveel mensen kennelijk die aanvraag hebben gedaan, en dat het is goedgekeurd. Echt heel speciaal.’’

Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander, die morgen 52 kaarsjes uitblaast. Ze gaan naar mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse maatschappij. Tan is vandaag een van de 2862 gelukkige mensen die werden benoemd tot een van de graden in Orde van Oranje-Nassau. Het lintje dat de voormalig RTL Late Night-presentator heeft gekregen is een ordeteken aan een lint of strik. Hogere onderscheidingen in de Orde van Oranje-Nassau zijn de Officier, Commandeur, Grootofficier en Ridder Grootkruis.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP

Luister hieronder naar onze nieuwste Media Podcast, waarin Angela de Jong met onze mediaverslaggevers de maand april bespreekt.