Volledig scherm
Humberto en Ineke tijdens de JFK Greatest Man Award 2015 © Hollandse Hoogte

Humberto Tan: Ik ben nog bij Ineke

Het huwelijk van Humberto Tan (51) en zijn vrouw Ineke lijkt bestand tegen een storm. Hun relatie stond onder druk nadat dit voorjaar bekend werd dat de RTL Late Night-presentator zijn gezin had verlaten. Na zijn veelbesproken affaire met nieuwslezeres Dionne Stax is de vader van drie nog bij 'zijn partner', vertrouwde hij zijn kijkers gisteravond en passant toe.

Quote

Ik snap dat als je uit elkaar gaat, en de hele wereld kijkt mee, dat dat niet leuk is

Humberto Tan

De talkshowhost werd in Late Night kort op het onderwerp gebracht door zijn tafelgast Mattie Valk, die naar eigen zeggen een 'kutzomer' had na zijn ruzie met zijn dj-maatje Wietze de Jager. ,,Ik ken het'', beaamde Humberto. ,,Ik was blij dat we dat konden delen'', reageerde Mattie lachend terwijl hij zijn hand even op de arm van de presentator legde. 

Humberto vervolgde: ,,Nou ja, ik zit... Ik ben nog bij mijn partner voor de rest... Dus dat is anders, maar ik snap dat als je uit elkaar gaat, en de hele wereld kijkt mee, dat dat niet leuk is.''

Affaire

Humberto zweeg over zijn thuissituatie sinds Privé in maart meldde dat hij weg zou zijn bij zijn gezin. De roddelbladen kwamen met pikante ontwikkelingen rondom de presentator en de 32-jarige Dionne Stax, die in april haar schouders ophaalde over de affaire. Tegen het maandblad van Wendy van Dijk zei Humberto in augustus dat hij privé 'geen leuke periode' doormaakt. ,,Veel gedoe. Veel publiciteit (...). De roddelpers is zo gericht op vernietiging, terwijl er geen enkel algemeen belang bij mij zit. Het is een privésituatie, die echt niet leuk is. Ik heb een risico genomen door niks te zeggen. Ik wist: daar wordt het alleen maar erger van, dan gaan ze het invullen. De prijs die ik nu betaal, is vrij hoog. Sommigen vinden mij nu een lul. Dat doet pijn.''

Deze zomer zocht zowel Humberto als Dionne bezinning in het buitenland. Zij maakte lange wandelingen in het Gora National Park in Montenegro, hij stortte zich op zijn fotografiehobby in Kroatië en Griekenland.

Humberto Tan en de Limburgse Ineke Geenen wonen in Amstelveen met hun kinderen Isa (19), Julia (16) en Benjamin (10).

Volledig scherm
Ineke en Humberto met dochters Isa (l) en Julia tijdens het Televizier-Ring Gala vorig jaar. © bruno

Fotograaf: Benjamin Tan #trots

Een foto die is geplaatst door Humberto Tan (@humbertotan) op