Volledig scherm
Humberto Tan was emotioneel in zijn laatste week als presentator van RTL Late Night. © RTL

Humberto: Val RTL Late Night was les in nederigheid

Humberto Tan kijkt nog altijd met moeite terug op zijn laatste periode bij RTL Late Night. De kijkcijfers daalden steeds en uiteindelijk moest hij plaatsmaken.,,Dit is de slechtste periode in mijn 25-jarige televisiecarrière", zegt de presentator zaterdag in NRC Handelsblad.

,,Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders gedaan had kunnen hebben - dat knaagt", vervolgt Humberto, die vindt dat hij zelf verantwoordelijk was als presentator. ,,En niet alleen als de prijzen binnenkomen. De ochtend dat ik het moest vertellen aan het team vond ik extreem zwaar. Je moet tegen mensen zeggen dat ze misschien hun werk kwijt zijn. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden."

Een mix van omstandigheden deed hem uiteindelijk de das om, denkt Humberto. ,,Concurrentie van internet, ontwikkeling bij Jinek en Pauw, verzadiging van het programma, reuring in mijn privéleven." Maar kijkers hebben altijd gelijk, aldus Humberto. ,,Ze bepalen je toekomst. Filosofisch discussiëren over wat goed is of slecht, daar heb je weinig aan."

Twan Huys volgt na de zomer Humberto op als presentator van RTL Late Night. Humberto blijft wel verbonden aan RTL. Daar gaat hij onder meer Dance, Dance, Dance presenteren.

Humberto Tan wil een aantal dingen onthouden van wat RTL Late Night hem heeft gebracht. Bekijk hier een kort interview na zijn laatste uitzending:

  1. Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde
    PREMIUM
    Recensie

    Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde

    Natuurlijk, iedereen in de zaal weet het. De twee acteurs die deze voorstelling over twee ex-geliefden gaan spelen, zijn zelf ooit getrouwd geweest. En dan heet de ene hoofdpersoon in Blind Date ook nog Katja, net als Katja Schuurman zelf. Voor zover het al ongemakkelijk zou kunnen worden: Schuurman en Thijs Römer tackelen dit gegeven vakkundig nog voordat ze beginnen. Ze spreken de zaal toe, waarbij ze hun gezamenlijke liefdesverleden benoemen en er bij wijze van grap aan toevoegen dat elke overeenkomst met de realiteit berust op toeval. Die inleiding leidt ertoe dat de bezoeker zich nog net even extra inspant in zijn poging om te vergeten dat hier op het podium twee (van tv en film) bekende Nederlanders acteren. Zeker in het geval van Schuurman, die vooral ook veel presentatiewerk op tv verricht, is dat losmaken niet zo eenvoudig. Of zoiets lukt, ligt uiteindelijk aan de spelers zelf. In Blind Date, een bewerking van de film die regisseur Theo van Gogh in 1996 maakte, draait het om Pom (Römer) en Katja, die bij een verkeersongeluk hun 3-jarige dochtertje verloren. Hun relatie is onder dat drama bezweken, niettemin proberen ze wanhopig samen tot verwerking te komen en daarmee nader tot elkaar. Hun werkwijze daarbij: blind dates met elkaar organiseren via contactadvertenties. Elke ontmoeting begint met een nieuwe kennismaking, maar het doel bereiken blijkt lastiger dan gehoopt.