Volledig scherm
© Fotomontage

Ibiza-loungeclub van Yolanthe en Wesley mogelijk illegaal vergroot

De Spaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de onlangs geopende luxe loungeclub XaXa op Ibiza van Yolanthe (32) en haar echtgenoot Wesley Sneijder. Volgens de Spaanse website Noudiari is er mogelijk gesjoemeld met vergunningen om het etablissement groter te maken dan eigenlijk is toegestaan.

De Sneijders zouden de trendy beachclub aan het strand van Cala Tarida - de geboorteplaats van Yolanthe - zonder toestemming hebben uitgebreid. Het gaat niet alleen om een groter bouwvolume, maar ook om een trap naar het strand en verhoogde paden rondom XaXa. Noudiari stelt dat er bij de gemeenteraad van de plaats Sant Josep, waar Cala Tarida onder valt, een klacht is binnengekomen. Van wie is niet bekend. Wel wordt gemeld dat sprake zou zijn geweest van 'schermutselingen'. Daarna is een ambtenaar samen met de politie naar de club gegaan om te onderzoeken of er daadwerkelijk anders is gebouwd dan mag. 

Volgens de krant buigt de gemeenteraad zich binnenkort over de resultaten van het onderzoeksrapport. Wat de bevindingen zijn van de rapporteur is onduidelijk. Yolanthe en Wesley hebben nog niet gereageerd op de commotie over XaXa dat medio juni dit jaar de deuren opende. De club is gevestigd in het vroegere restaurant Aisea dat in 1993 open ging en recent door de Sneijders werd overgenomen. 

Stampvol

XaXa, dat sinds de opening avond aan avond stampvol zit, is van de keuken tot het toilet ingericht door Yolanthe. De zaak bestaat uit een restaurant (220 plaatsen, witte stoelen en tafeltjes) en een loungegedeelte (50 plaatsen op bankjes en poefs) met een cocktailbar. De chefkok is opgeleid in Londen en heeft volgens het nieuwbakken horecapaar een ‘mooie staat van dienst’. Van de sushi blijft hij af, daarvoor is een aparte chef aangesteld.

XaXa (fonetisch: Tsa Tsa) als naam is een vondst die te danken is aan Xess Xava, het anderhalf jaar oude zoontje van het paar dat zichzelf vaak XaXa noemt. Zijn moeder was tot pal voor de opening nog druk met alle voorbereidingen. Zo zocht ze de planten en palmbomen voor het restaurant uit en voor aan een van de muren koos ze voor een reusachtige afbeelding van een Boeddha-hoofd.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
17911 stemmen