Idols-winnares Nikki gaat bij The Voice in de herkansing

previewIdols 4-winnares Nikki Kerkhof (32) stapt vanavond voor het eerst in zes jaar weer in de spotlights. Ze doet auditie in de tweede aflevering van The Voice of Holland met het nummer Feeling Good. Nadat ze in 2010 haar tweede album Let It Go uitbracht, werd het stil rond de zangeres. ,,Ik ben me ervan bewust dat mensen denken: 'je hebt je kans al gehad'.

Volledig scherm
Nikki bij Idols-tijd © anp
Quote

Na mijn operatie kon ik wel zingen, maar het kostte me veel moeite

Nikki Kerkhof

Nikki maakte in 2008 meteen indruk op Idols-juryleden Gordon, Jerney Kaagman, Eric van Tijn en John Ewbank. Ze kwam in de finale, waar ze rivale Nathalie Makoma versloeg. Haar winnaarssingle Hello World kwam op nummer 1 binnen in de Top 40 en bleef daar drie weken staan. Een succesvolle carrière leek in de maak.

Na dat succes scoorde Nikki nog twee bescheiden hitjes, maar rond de tijd dat ze haar tweede album uitbracht ging het helemaal mis. Ze bleek poliepen op haar stembanden te hebben, vertelt ze vanavond in The Voice. ,,Ik moest onder het mes. Na mijn operatie kon ik wel zingen, maar het kostte me veel moeite. Zelfs om een half optreden te doen. Het klonk ook niet oké."

Tweede kans
Ze had er rekening meegehouden dat ze even 'uit de running zou zijn', maar niet dat dit vijf jaar zou duren. Vanavond probeert ze de coaches over te halen haar een tweede kans te geven. ,,Dit moment is voor mij wel belangrijk, maar meer voor mijn proces dan voor het winnen. Ik wil wel winnen, maar ik ben me ervan bewust dat mensen denken: 'jij hebt je kans al gehad. Je hebt al een keer gewonnen.'"

Het is overigens niet de eerste keer dat een Idols-winnares opnieuw een gooi naar succes doet in The Voice of Holland. Ook Raffaela Paton, die het derde seizoen van de talentenjacht won, deed mee aan de show met de draaiende stoelen. In 2010 haalde ze de zesde liveshow van het RTL4-programma. Inmiddels speelt ze een rol in de musical Hair

Of Nikki Kerkhof de coaches weet te overtuigen is vanavond te zien in The Voice of Holland om 20.30 uur op RTL4.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement