Volledig scherm
PREMIUM
Art Rooijakkers © AVROTROS

'Ik hield de tweeling en De Mol geheim'

Art RooijakkersAls het aan Art Rooijakkers ligt, presenteert hij Wie is de Mol?, vanaf vanavond weer te zien op NPO 1, tot zijn dood. En volgend jaar? Er is immers een tweeling op komst.

Volledig scherm
Art Rooijakkers © anp

Wie is de Mol? scoort al jaren de pannen van het dak, bekende Nederlanders - van volkszangers tot gevierde literaire schrijvers - staan in de rij om mee te doen en Twitter barst al na het eerste aankondigingfilmpje uit zijn voegen van alle complottheorieën. En toch... Met de aftrap van elk nieuw seizoen in zicht, voelt presentator Art Rooijakkers (40) weer die nervositeit.

,,Het klinkt misschien gek, maar ik vergelijk het een beetje met de aanstaande bevalling van mijn vriendin. Ook dat moest ik een tijdlang geheimhouden. En dan is vervolgens de vraag of het een mooie, gezonde baby wordt of dat het er niet helemaal goed uitgevouwen uitkomt. We showen ons persoonlijke geheim straks ineens aan de buitenwereld. Ja, dat is toch wel spannend.''

En de lat ligt hoog. Niet alleen vanwege die fonkelende kijkcijfers. Als er één tv-programma inhoudelijk gezien onder een vergrootglas ligt, is het Wie is de Mol?. Diehard 'Molloten' zien in elke seconde een aanwijzing. Vorig jaar zouden die zo ongecompliceerd zijn geweest dat sommige kijkers al ruim voor de ontknoping Klaas van Kruistum doorhadden als dé opperbedrieger.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (19%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
21888 stemmen