Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Ik snap wel dat Dione ‘u’ zei, maar waarom alleen tegen Louis van Gaal?

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Wanneer zeg je als talkshowpresentator ‘u’ en wanneer ‘jij’ tegen een gast? Het blijft een worsteling op tv. Er is geen journalistieke bijbel voor met tien in steen gehouwen geboden, dus handelt iedereen naar eigen inzicht, smaak en gevoel. Hoewel er zodoende geen officieel goed of fout is, heb ik me de laatste tijd een paar keer zitten ergeren.

Donderdagavond bijvoorbeeld, tijdens De Avondetappe. Dione de Graaff ontving voetbalgrootheid Louis van Gaal en bleef hem de hele uitzending met ‘u’ aanspreken. In principe is daar natuurlijk niets mis mee. Hij is ouder dan zij, dus paste ze de regels die ze waarschijnlijk als klein meisje bij haar opvoeding kreeg ingeprent, keurig toe.

  1. Seksschandaal brengt Scientology en Tom Cruise in verlegenheid

    Seksschan­daal brengt Scientolo­gy en Tom Cruise in verlegen­heid

    Een seksschandaal rond de That ‘70s Show-acteur Danny Masterson (43) doet de Church of Scientology wankelen. Tijdens een rechtszaak hebben vier jonge vrouwen de controversiële kerk ervan beschuldigd verkrachtingen, seksuele aanvallen, mensenhandel en intimidatie onder de mat te vegen. Volgens sekteleden dreigt de hele situatie ook te ontploffen in het gezicht van Tom Cruise (57), het beroemdste lid én uithangbord van Scientology.