Volledig scherm
Angela de Jong © AD

Ik zou Dionne Stax niet snel een talkshow geven

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft drie keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Ik heb dinsdagavond met andere ogen naar Lady Di & Dionne zitten kijken dan voorgaande afleveringen. Niet omdat er ineens opzienbarende nieuwe feiten aan het licht kwamen over het ongelukkige leven van Diana, maar vanwege Dionne Stax. Deze krant meldde vorige week dat zij in beeld is om in de lente en zomer de plek van Matthijs van Nieuwkerk en De Wereld Draait Door op te vullen op NPO 1.

Dat Dionne er eentje is om in de gaten te houden, wist ik al en u natuurlijk ook. Ze maakt met dezelfde komeetachtige snelheid carrière in Hilversum als de blonde nieuwslezeres die haar voor ging bij het NOS Journaal. Zelfs op het gebied van roemruchte liefdesaffaires lijkt ze Eva Jinek inmiddels naar de kroon te steken. Eén verschil: waar de relatie met Bram Moszkowicz Eva destijds de kop kostte bij Nieuwsuur, lijkt Humberto Tan nu de grootste klappen op te vangen voor zijn affaire met Dionne, op het gebied van publiciteit en kijkcijfers.

Maar hoe hard ze ook gaat, is Dionne al klaar voor een talkshow op een van de meest prominente plekken van de publieke omroep? Ik vraag het me af. Ik betwijfel zelfs of het genre überhaupt bij haar past. De rol die ze in Lady Di & Dionne vervult, gaat haar veel natuurlijker af. Een stand-upper voor de camera, een bezoekje aan de ontwerpster van De Trouwjurk, samen met de biograaf van Diana een rondje lopen over een jurkententoonstelling, ondertussen vragen stellen - dat kan ze prima.

Quote

Waar de relatie met Bram Moszkowicz Eva destijds de kop kostte bij Nieuwsuur, lijkt Humberto Tan nu de grootste klappen op te vangen voor zijn affaire met Dionne, op het gebied van publici­teit en kijkcij­fers

Maar een uur lang een talkshow dragen? Een pittig interview afwisselen met een luchtiger conversatie, sfeer maken aan tafel, ad rem uit de hoek komen, vervelende gasten met een blik of sneer op hun nummer zetten? Ik zie het Dionne niet zo snel doen. Hoe knap ze ook is, ze mist op dat gebied de flair en brutaliteit van Eva. Ik vrees dat een talkshow bij haar al snel verwordt tot een Koffietijd of Tijd voor Max.

Volgens mij ligt haar kracht op dit moment bij infotainment-programma's als Lady Di & Dionne. Laat haar daar lekker groeien en prop haar niet in een keurslijf dat niet past. Als we met z'n allen één ding geleerd hebben van Diana is het hoe ongelukkig mensen daarvan kunnen worden. 

Reageren? angela@ad.nl of via Facebook

Volledig scherm
© NTR
Volledig scherm
© -