Volledig scherm
© https://www.bustle.com

IKEA-kleedjes houden Game of Trones-helden warm

Bij het kijken van de bijzonder populaire serie Game of Thrones is het moeilijk voor te stellen dat een deel van de kostuums van IKEA komt. Toch is dit het geval, zo klapt een van de kostuummakers uit de school. 

De serie van HBO heeft een budget van rond de tien miljoen dollar per aflevering, maar dat betekent niet dat er exorbitant wordt gespendeerd. Een deel van de kostuums wordt namelijk gemaakt van doodgewone IKEA-kleedjes.

Kostuummaker Michele Clapton vertelde dat aan het publiek tijdens een avond in het Getty Museum in Los Angeles.

Maar welk kleedje?

Het gaat om de kostuums van de Night's Watch, die in het koude noorden de White Walkers en Wildlings buiten moeten zien te houden. De mannen zijn te zien in veel scenes bij Castle Black op The Wall. Belangrijke personages als Jon Snow en Samwel Tarly worden dus warm gehouden door kleedjes van het Zweedse meubelmerk. 

,,Deze capes zijn eigenlijk IKEA-kleedjes. We nemen alles wat we kunnen krijgen", zei Clapton voor een lachende zaal. Maar voordat ze in de show te zien zijn, worden de kleden gesneden, geschoren en van leren banden voorzien. Daardoor krijgen ze een echte Westeros-uitstraling. 

Om welk kleedje het precies gaat, is niet duidelijk, maar de kans is groot dat je met de aankoop van de TjenAlhedeHöjerup of Rens de kraag van de King in the North aan het voeteneind van je bank kunt leggen. 

Volledig scherm
© IKEA

poll

Onbekende Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv

Onbekende Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv

  • Goede zet (54%)
  • Daar snap ik niets van (46%)
10407 stemmen