Ilse DeLange komt met nieuw album

videoIlse DeLange (41) verschijnt dit najaar met een nieuw album. De zangeres koppelt daar ook een theatertour aan vast. Voor het roots album werkte DeLange samen met de Amerikaanse meervoudige Grammy winnaar en producer T-Bone Burnett. 

,,Een paar jaar geleden heb ik rondgevraagd of iemand het mailadres van T-Bone Burnett had, een muziekproducent met wie ik zo graag wilde samen werken. Via Pat Leonard ben ik toen met hem in contact gekomen. Dat was iets ongelooflijks. In Nashville dronken we koffie en liet hij zijn studio zien. Het klikte.”

,,Een artistieke uiting van mezelf”, noemt DeLange het album met voornamelijk luisterliedjes. Na Ahoy en het Gelredome speelde ze vorige week in een uitverkocht Ziggo Dome, waar DeLange de woorden in het juryrapport ‘sterk en kwetsbaar’ waarmaakte. ,,Ik voelde me meer comfortabel, meer durf ook. Stond op de middenstip helemaal in m’n uppie Love goes on te zingen.”

Haar gedachten gingen daarbij uit naar haar vader die zeven jaar geleden overleed. ,,Dan hou ik een praatje, denk aan hem, kuch even, haal adem en zet in. Natuurlijk geef je het een plek, maar het lijkt aan de andere kant of de liefde voor mijn vader doorgroeit en inniger wordt. Mijn vader was zo’n levensgenieter, zo’n vrolijke innemende man. Het is jammer dat hij dit niet mee heeft mogen maken, maar ik ben blij dat hij er was in mijn grootste deel van mijn loopbaan”, aldus DeLange die gisteravond de Edison Oeuvreprijs kreeg. ,,Een ongelooflijke bekroning op haar loopbaan. Maar ik ben nog lang niet klaar hoor.”

Volledig scherm
© Paul Bergen
 1. Johan Derksen neemt het op voor Argon-trainer na racistische uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’
  Video

  Johan Derksen neemt het op voor Ar­gon-trai­ner na racisti­sche uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’

  Johan Derksen heeft het vanavond opgenomen voor Argon-trainer Ron van Niekerk, nadat de voltallige spelersgroep van de Mijdrechtse eersteklasser besloot niet met hem door te willen gaan na racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd. ,,Het zou humor kunnen zijn. Er zijn mensen die hele cynische humor hebben”, zei Derksen in het programma Veronica Inside.

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

 • A Star is Born (14%)
 • Black Panther (8%)
 • Bohemian Rhapsody (56%)
 • BlacKkKlansman (2%)
 • Green Book (7%)
 • The Favourite (4%)
 • Roma (8%)
 • Vice (1%)
6285 stemmen