Volledig scherm
Ilse Delange. © ANP Kippa

Ilse DeLange krijgt rol in Amerikaanse tv-serie Nashville

Countryzangeres Ilse DeLange heeft een rol bemachtigd in de gerenommeerde Amerikaanse televisieserie Nashville. De serie speelt zich af in het mekka van de countrywereld.

DeLange weet nog niet precies in hoeveel afleveringen ze te zien zal zijn. ,,In elk geval vier afleveringen, maar misschien wel zeven’’, liet de zangeres vanavond in De Wereld Draait Door weten.

De Nederlandse heeft zelf in Amerika gelobbyd om de rol te bemachtigen. Ze benaderde diverse mensen in de muziekwereld om in contact te komen met de makers van Nashville.

In een gesprek met muzikant T. Bone Burnett liet DeLange zich ontvallen dat zij wel een rol wilde in de serie Nashville. ,,Ik wist niet dat zijn vrouw de serie produceerde,’’ aldus de zangeres. Dankzij Burnett kreeg Ilse een onderhoud met diens vrouw, Callie Khouri. Na een auditie kreeg de countryster te horen dat zij in de reeks mocht meespelen. 

Jurylid

DeLange, voorheen ook coach bij The Voice of Holland, zal in de serie ook zingend te horen zijn. ,,In de serie heet ik Ilse, Ilse de Wit. Zij is een jurylid bij een talentenshow", gaf ze aan in de praatshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Het is de eerste maal dat de zangeres gaat acteren. De opnames vinden de komende maanden plaats; zondag vertrekt DeLange naar Amerika, volgende week staat ze op de set.  

Het is overigens niet de eerste Nederlander in de Amerikaanse serie. Michiel Huisman was al in een eerder seizoen te zien.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
33298 stemmen