Imanuelle Grives hoort 10 oktober welke straf justitie eist

VIDEOActrice Imanuelle Grives moet op 10 oktober weer voor de rechter komen in Antwerpen op verdenking van drugshandel. Vandaag was de eerste, nog niet inhoudelijke zitting in haar zaak in de rechtbank in Antwerpen waar alleen de datum voor de volgende zitting werd besproken. Grives was er zelf vandaag niet bij.

10 oktober zal Grives er waarschijnlijk wel zijn want dan wordt haar zaak inhoudelijk behandeld, bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Antwerpen. ,,In principe vier weken later hoort ze dan haar straf.’’ Grives loopt de kans enkele jaren cel te krijgen. Een 28-jarige Australiër werd onlangs veroordeeld tot drie jaar cel voor een vergelijkbaar vergrijp.

Grives wordt beschuldigd van drugshandel. De actrice werd op 21 juli opgepakt op dancefestival Tomorrowland in het Belgische Boom. Volgens het Openbaar Ministerie had ze xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich. Op haar logeeradres vond de politie nog meer drugs. Ook de Australiër handelde in drugs op Tomorrowland.

Borgtocht

Grives is sinds afgelopen vrijdag thuis. Ze betaalde een borgsom van 5000 euro en mag haar proces in vrijheid afwachten. Grives heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol, maar daar heeft het OM geen boodschap aan. 

Gisteren liet haar nieuwe advocaat John Maes aan deze nieuwssite weten dat Grives alle schuld op zich neemt. Daarmee pleit ze twee Amerikaanse vriendinnen vrij die ook beschuldigd worden. Volgens Grives hebben die twee er echter niks mee te maken.

Volledig scherm
© ANP Kippa
  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
14398 stemmen