Volledig scherm
© ANP Kippa

Imanuelle Grives vast in België na drugsvondst: ‘Ze beseft nu dat het een hele domme actie was’

updateActrice Imanuelle Grives is zondag opgepakt bij het Belgische festival Tomorrowland en verblijft momenteel in een Vlaamse cel, meldt de Gazet van Antwerpen. Volgens de krant had de actrice verschillende soorten drugs bij zich en werd er tijdens een huiszoeking op haar verblijfadres nog meer gevonden. Haar advocaat spreekt van een ‘zeer fout gelopen experiment’.

 ,,Ze had hoeveelheden van verschillende soorten soft- en harddrugs bij zich die de gebruikershoeveelheden overschreden”, laat Stéphanie Chomé van het Belgische Openbaar Ministerie weten aan de Vlaamse krant. ,,In totaal zijn ongeveer honderd xtc-pillen in beslag genomen en meer dan twintig gram cocaïne. Ook ketamine en MDMA werd in zulke hoeveelheden gevonden dat ze alleen voor verkoop gebruikt konden worden. Tot slot werden er nog gebruikershoeveelheden illegale softdrugs aangetroffen”, aldus Chomé.

De advocaat van Imanuelle zegt dat de actrice bezig was met de voorbereidingen op een nieuwe rol en dat het drugsbezit daarmee te maken zou hebben. ,,Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden op een nieuwe rol”, aldus Koen Vaneecke. ,,Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen. Ter voorbereiding op een nieuwe rol wilde ze nu weten wat het is om drugs te verkopen. Ik vond het eerst ook een onwaarschijnlijk verhaal, maar ze wilde zich echt voor een nieuwe film inleven in haar rol als drugshandelaar. Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken. Maar ze heeft er niks van gebakken en is betrapt. Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest. Maar we moeten dit verhaal zeker nuanceren. Ik doe veel drugsgerelateerde zaken, maar dit is toch echt een ander geval. Ze is geen standaard drugshandelaar of iemand die verslaafd is.’’

Haar advocaat zegt dat ze daar niet goed over nagedacht heeft en dat ze volgens hem onder voorwaarden vrijgelaten zou kunnen worden. De onderzoeksrechter is het daar niet mee eens en heeft besloten dat ze minimaal tot vrijdag vast moet blijven zitten. ,,We hopen maar dat de rechter haar verhaal ook aannemelijk vindt. We moeten eerst vrijdag afwachten, maar hopelijk zal het straks allemaal meevallen’’, aldus advocaat Vaneecke. De Nederlandse woordvoerder van Imanuelle laat weten geen commentaar op de zaak te geven.

Volwassen vrouw

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het verhaal over de voorbereiding op een rol niet geloofwaardig. ,,Er is niets waaruit blijkt dat haar verhaal klopt’’, zei hij vanavond in RTL Boulevard. ,,Het is een volwassen vrouw, zij had beter moeten weten’’, vindt De Vries.

Imanuelle was op televisie te bewonderen in Vechtershart en Celblok H. In 2017 was ze een van de kandidaten van Wie is de Mol?. Ook speelde ze rollen in de films Alleen Maar Nette Mensen (2012) en Tuintje in Mijn Hart (2017). Afgelopen voorjaar was ze nog te zien als kandidaat in In Takes 2 op SBS 6. Vorig jaar werd bekend dat ze een rol speelt in de nog te verschijnen AvroTros-serie Keizersvrouwen.

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.