Volledig scherm
Hans en Wendy bij hun villa in Spanje. © Kazàn Productions

Inbrekers stelen speciale jurk van echtgenote Hans Kazàn

Boos en geschrokken is Hans Kazàn (64) nadat onverlaten hebben ingebroken in zijn huis in het Spaanse Cabopino. ,,Het idee dat er mensen in je huis rondsnuffelen als je niet thuis bent. Heel naar”, reageert de goochelaar en presentator die tot de volgende conclusie komt:  ,,De dief moet een vrouw zijn geweest.”

Een week geleden vierden Hans Kazàn en zijn vrouw Wendy hun 40-jarig huwelijksfeest. Voor het feest in Teo, een restaurantje in de buurt, had Wendy een speciale jurk gekocht. ,,En gisterochtend kwam ze tot de ontdekking dat die niet meer op het hangertje hing in de kast”, vertelt de goochelaar. ,,Ik geloofde het niet, ‘kijk eens goed’, zei ik, maar hij was echt weg. Toen zagen we ook dat het sieradendoosje met kettinkjes en oorbellen er niet meer stond. En er waren veel meer dingen verdwenen.”

Robin Hood

Volledig scherm
Wendy en Hans © BSR Agency

Kazàn was kwaad én verbaasd. ,,Wie steelt er nou een jurk? De dief moet een vrouw zijn geweest. Of een romantische inbreker die mijn vrouw in de jurk heeft gezien en dacht: wow, die wil ik ook voor mijn vriendin. Zeg maar, een beetje de Robin Hood-achtige romantiek.”

De boosheid blijft. Ook de spaarpotjes van de kleinkinderen en zijn vrouw zijn leeg. ,,Heel vervelend. Dat zijn potjes waar we af en toe iets in stoppen om te sparen voor een weekendje weg. Dat van mijn vrouw zat al behoorlijk vol”, aldus de goochelaar voor wie er weer een belangrijke periode aankomt. 

Quote

De dief moet een vrouw zijn geweest

Hans Kazàn

De familie Kazàn verzorgt deze zomer opnieuw een aantal zomershows in Theater de Maaspoort in Venlo. ,,Daar zijn we druk mee bezig”, zegt Kazàn. Hij verweegt aangifte te doen bij de politie. ,,Ik begreep dat dat uren kan duren, maar er is elkaar toch zo’n 1.000 euro verdwenen. Het gekke was: er waren geen inbraaksporen dus we denken dat iemand gewoon met een sleutel in ons huis is gekomen. We hebben dus onmiddellijk de sloten laten vervangen.”