Joey, Chandler, Rachel en Monica in Friends.
Volledig scherm
Joey, Chandler, Rachel en Monica in Friends. © NBC

Instagram ontploft: Jennifer Aniston maakt account aan en post unieke Friends-selfie

Tot grote vreugde van veel fans heeft Jennifer Aniston eindelijk haar debuut gemaakt op Instagram. Vandaag deelde ze haar allereerste foto: eentje waarop de gehele cast van Friends staat. ,,En nu zijn we ook Instagram-FRIENDS”, schrijft Jennifer bij haar selfie. ,,HI INSTAGRAM.” De foto werd in drie uur tijd ruim 1,6 miljoen keer geliket en fans reageren dolenthousiast.

Op de foto staan Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer en Matthew Perry, met wie Jennifer jarenlang de populaire sitcom Friends maakte. De actrice volgt haar Friends-vrienden direct via het sociale medium. Alleen Matthew Perry heeft nog geen account. 

Het is uitzonderlijk dat de zes acteurs uit de hitserie allemaal op hetzelfde moment samen zijn. David Schwimmer woont in Londen en Matthew Perry is volgens zijn directe omgeving aan lager wal geraakt

De acteur, die op zijn hoogtepunt bij Friends één miljoen dollar per aflevering betaald kreeg, kampt al jaren met allerlei verslavingen, onder meer aan medicijnen, alcohol en drugs en lijkt zich voor de buitenwereld af te zonderen. Acteren doet hij in elk geval al een tijd niet meer.

Instagram

Uit de foto op Instagram blijkt dat de ‘Friends’ het nog prima met elkaar kunnen vinden. De 50-jarige Aniston stelde recent al te overwegen om Instagram te installeren op haar mobieltje. Reese Witherspoon, met wie ze samenspeelt in The Murder Mystery, wist haar al enigszins te overtuigen. Vooral het feit dat ze iets meer controle zou hebben over de verhalen die over haar de ronde doen, zag ze wel zitten. ,,Het klinkt intrigerend”, zei Jennifer tegen Entertainment Tonight. ,,Misschien doe ik het wel.”

Niet de eerste keer

Overigens is Aniston niet de eerste actrice die een iconische Friends-selfie plaatst. Een paar weken geleden maakte Courteney Cox (Monica) een selfie in het gezelschap van Aniston en Matt LeBlanc (Joey).