Volledig scherm
© Instagram/ Lize Korpershoek

‘Instagramkatten Lize Korpershoek verslavender dan Netflix’

YouTube-ster Lize Korpershoek heeft een hitje te pakken op Instagram. Ze filmt nauwgezet  hoe haar kat Dirk went aan het nieuwe huisgenootje Dennie. Met ‘De Samensmelting’, zoals ze het noemt, slingert ze duizenden volgers van de ene cliffhanger naar de andere.

Volledig scherm
Dennie en Dirkie © Instagram Lize Korpershoek

De Schotse vouwoorkat Dirk vindt het maar niks dat hij zijn domein en zijn baasje ineens met de pluizige poes Dennie moet delen. Korpershoek, onder meer bekend van De Slimste Mens, YouTube-serie Adviezen van Lize en de podcast Bezeten van Eten, volgt al een week de ‘samensmelting’ van haar huisdieren en laat in tientallen zogeheten Stories zien dat het bepaald niet makkelijk is om de katten aan elkaar te laten wennen. 

Lize, de vriendin van presentator Tim Hofman, probeert op allerlei manieren de samensmelting zo soepel mogelijk te maken. Zo slaapt ze de helft van de nacht bij nieuweling Dennie in de slaapkamer en de andere helft op de bank bij haar oude maatje Dirk. Ook smeert ze aan beide kanten van haar slaapkamerdeur natvoer en laat het de katten tegelijkertijd opeten. Soms lijken de katten elkaar te tolereren, maar ook na een week is er zo nu en dan nog een terugval. 

Haar ruim 40.000 volgers vinden het allemaal even prachtig. Het is spannendere ‘televisie’ dan Max Verstappen bij de Grand Prix van Mexico, zegt de een, terwijl de ander direct bij het wakker worden kijkt of er al een nieuwe update van De Samensmelting is. Zelf denkt Lize dat ze een nieuw genre op Instagram te pakken heeft.

Volledig scherm
Lize met Dirkie © Jesper Boot
Volledig scherm
Lize Korpershoek en haar vriend Tim Hofman © Brunopress