Internetfenomeen Grumpy Cat overleden

videoDe kat die miljoenen verdiende met chagrijnig kijken is niet meer. Grumpy Cat is op 7-jarige leeftijd overleden aan een blaasontsteking. De geliefde chagrijnige poes werd wereldberoemd nadat er foto’s van haar verschenen op Reddit. De uitdrukking van haar kop werd veroorzaakt door een vorm van dwerggroei. 

De kat die eigenlijk Tardar Sauce heette, had 8,3 miljoen volgers op Facebook, 2,4 miljoen op Instagram en 1,5 miljoen op Twitter. De poes verscheen geregeld op televisie en was een geregistreerd handelsmerk. Er verschenen boeken over de bozige kat en zelfs een tv-film, Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever die in 2014 uitkwam.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
© AP

,,Grumpy Cat heeft miljoenen mensen in de wereld laten lachen, zelfs in moeilijke tijden”, zeiden haar eigenaren tegen Amerikaanse media. ,,Ze zal voortleven bij al haar fans’’

Er zijn twee boeken uitgebracht onder de noemer Grumpy Cat, de poes heeft een eigen tv-film, geurkaarsen, kalenders en zelfs een parfumlijn. 

Volledig scherm
De eerste afbeelding van Grumpy Cat verscheen in september 2012 op Reddit. Het werd al snel een meme voor allerlei variaties op chagrijnige meldingen. © Grumpycats.com
  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.