Irene Moors.
Volledig scherm
Irene Moors. © ANP Kippa

Irene Moors neemt het op voor Gijs van Dam

Irene Moors neemt het op voor tv-producent en haar vriend Gijs van Dam. De presentatrice vindt dat Jelle Brandt Corstius het niet via de media had hoeven spelen. ,,Had het echt niet anders gekund dan via de media?", zegt Moors op haar Facebook-pagina. ,,Een middeleeuwse schandpaal is er niks bij."

De SBS6-presentatrice gelooft niet dat Van Dam Brandt Corstius daadwerkelijk heeft verkracht. ,,Jelle ken ik niet persoonlijk. Ik ken Gijs wel. Gijs is mijn vriend. Ik ben dus niet objectief in deze ‘me too’-zaak", stelt ze. 

Ze gaat verder met: ,,Het gebeurde meer dan vijftien jaar geleden. Twee jonge jongens van begin twintig werkten net bij de televisie en voor een speciaal project ook nog eens op locatie. Drank, spanning en uiteindelijk een avontuur."

Nachtmerrie

Terwijl Brandt Corstius de zaak als een verkrachting ziet, praat Moors over een 'avontuur'. ,,Verschillende percepties bij de betrokkenen, zo blijkt jaren later. Voor de één een jarenlange kras op zijn ziel, voor de ander een onschuldige herinnering, wat nu, vijftien jaar later, verandert in een nachtmerrie."

Moors maakt wel duidelijk dat ze het verdriet van Jelle niet wil bagatelliseren. ,,Maar het feit dat het leven en de carrière van Gijs als succesvolle en hardwerkende tv-maker op deze wijze te gronde worden gericht, vind ik buitensporig." 

Jelle Brandt Corstius.
Volledig scherm
Jelle Brandt Corstius. © ANP