Volledig scherm
Pianist Iris de Hond © Shody Careman

Iris Hond komt met eigen boek

Iris Hond maakt volgend jaar haar debuut als schrijfster. De 32-jarige pianiste heeft zojuist een contract getekend bij A.W. Bruna Uitgevers, laat ze weten via Instagram.

,,Wat een bijzonder moment! In het verlengde van mijn theatertour Home die start in januari 2020 verschijnt volgend jaar ook mijn boek”, jubelt Iris bij een foto waarop ze haar contract tekent. ,,Hiermee hoop ik heel veel mensen te mogen inspireren in het volgen van hun dromen. Ik hou jullie op de hoogte van het schrijfproces.” Hoe het boek gaat heten, is nog niet bekend.

Voor de theatervoorstelling ging Iris, die op haar veertiende een tijd lang dakloos is geweest, op zoek naar mensen met een bijzondere thuissituatie. Verhalen van onder meer nomaden en gevangenen brengt ze op het podium door middel van muziek ten gehore. Hond heeft zichzelf altijd vastgehouden aan haar droom om het te maken in de muziek.

Hond is nu te zien in het Net 5-programma Iris en de 12 dates, waar ze door op 12 dates te gaan, op zoek gaat naar de liefde. Ze kwam vorige week groot in het nieuws door de affaire die zij had met Marco Borsato. De twee gaven toe dat ze tijdens Marco’s huwelijk met Leontine een geheime relatie hadden.