Volledig scherm
Eden Alene © Eurovision/Ronen Akerman

Israël stuurt The Next Star-talent naar Eurovisie Songfestival

Israël heeft als dertiende land een act gekozen voor het komende Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De 19-jarige zangeres Eden Alene komt voor het winnende land van 2018 uit, zo werd gisteravond bekend.

Eden, geboren en opgegroeid in Jeruzalem, won de finale van de populaire tv-show The Next Star 2020 en werd zo automatisch de Israëlische inzending voor het songfestival. Het programma is in Israël de meest bekeken talentenjacht. De winnaar mag al enkele jaren naar het songfestival, zo ook in 2018 toen Netta uiteindelijk met het liedje Toy het songfestival naar Israël haalde.

In de komende weken wordt in een apart programma een liedje gekozen voor Eden. Ze gaat in totaal vier nummers zingen waar het publiek en een jury een oordeel over mag vellen. De finale is op 3 maart.
Het deelnemersveld voor het songfestival begint ondertussen langzaam vorm te krijgen. In de komende weken moeten alle overige landen hun act bekendmaken. Begin maart is jaarlijks de deadline. Namens Nederland doet Jeangu Macrooy mee.

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”