Volledig scherm
Malia Obama. © AFP

Ivanka Trump en Chelsea Clinton verdedigen Malia Obama

Twee dochters van Amerikaanse presidenten hebben het op Twitter opgenomen voor een derde dochter van een Amerikaanse president. In een zeldzame daad van eensgezindheid veroordelen zowel Ivanka Trump als Chelsea Clinton de berichtgeving in de Amerikaanse roddelpers over Malia Obama.

Volledig scherm
Chelsea Clinton. © EPA

De oudste dochter van oud-president Barack Obama is de afgelopen dagen op Amerikaanse websites opgedoken in artikelen over een mogelijk vriendje en in een filmpje waarop ze zou roken. Malia Obama is een student op Harvard en leidt volgens de roddelpers een wild leven.

De dochter van voormalig president Bill Clinton weet als geen ander hoe het is om onder een vergrootglas te leven en vindt dat de 19-jarige recht heeft op een privéleven. Chelsea Clinton schrijft op Twitter: ‘Malia Obama’s privéleven, als jonge vrouw, als student, als burger, zou niet jouw clickbait moeten zijn. Zorg dat je daarboven staat.’

De dochter van de huidige president Donald Trump is het daar roerend mee eens. ‘Malia Obama zou evenveel privacy moeten krijgen als haar leeftijdsgenoten’, schrijft Ivanka Trump in een tweet. ‘Ze is een jongvolwassene en burger.’ De oudste Trump-dochter staat continu zelf met haar gezin in de bladen, maar waarschuwt journalisten over de 19-jarige Malia: ‘Verboden terrein’. 

Volledig scherm
Ivanka Trump met echtgenoot Jared Kushner en twee van hun drie kinderen. © REUTERS