Volledig scherm
Jan Rietman keert na dertig jaar terug met het muziekprogramma Los Vast. © ANP Kippa

Jan Rietman keert eenmalig terug met Los Vast

Jan Rietman keert na 30 jaar terug met het muziekprogramma Los Vast. Op 21 september presenteert Rietman de show in het Oude Luxor in Rotterdam. Ook wordt het programma uitgezonden op NPO Radio 5.

Rietman kreeg regelmatig de vraag of hij zijn oude show weer wilde oppakken, vertelt hij in De Telegraaf. ,,Maar om dit zomaar even te doen? Daar had ik geen zin in.” De presentator veranderde van mening toen hij hoorde dat uit onderzoek bleek dat hij nog steeds wordt gezien als een van de meest bepalende radiomakers van Nederland. ,,Toen ik dat zag, begon er wat te kriebelen.”

Los Vast werd in de jaren 80 op zaterdagmiddag uitgezonden. Elke week traden Nederlandse artiesten live op in de show, die altijd werd gepresenteerd door Jan Rietman. Grote namen als Herman Brood en Doe Maar brachten een bezoek aan het programma. In 1990 stopte de show.

Toezeggingen

Inmiddels heeft Rietman veel zin in de comeback. ,,Ik dacht: misschien moeten we het maar doen, een nieuwe aflevering! Ik ben wat artiesten uit die tijd gaan bellen en ze reageerden allemaal enthousiast. Ze stelden allemaal dezelfde vraag als toen: ‘Zijn er wel genoeg consumptiebonnen?’.”

Volgens Rietman stromen de toezeggingen binnen. Henk Westbroek, Lee Towers, Nol Havens, Hans de Booij, Toontje Lager en Drukwerk hebben al laten weten dat ze komen. Ook de Los Vast Superband treedt weer op. Het gaat om een eenmalige comeback die wordt uitgezonden tijdens de Week van de Jaren Tachtig op NPO Radio 5.

  1. Britt Dekker beschuldigt jury kookshow van cokegebruik: ‘Oh nee, toch poedersuiker’

    Britt Dekker beschul­digt jury kookshow van cokege­bruik: ‘Oh nee, toch poedersui­ker’

    Britt Dekker heeft vanochtend met haar uitspraken in de 538 Ochtendshow van Frank Dane voor flink wat verwarring gezorgd. Ze vertelde dat ze twee juryleden van het programma Superstar Chef coke had zien gebruiken op het toilet. Toen die uitspraken opgepakt werden door landelijke media, trok ze haar keutel weer in. ‘Het was waarschijnlijk poedersuiker of bakmeel ofzo’, schrijft ze in haar Instagram-stories.