Volledig scherm
Jan Versteegh. © ANP Kippa

Jan Versteegh gaat Lingo presenteren

Jan Versteegh is de nieuwe presentator van Lingo. Het populaire woordspelletje maakt dit najaar een comeback bij SBS6.

Versteegh heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. ,,Tijdens de screentests merkte ik dat ik vanzelf mee stond te spelen. Ik kijk als spelletjesfanaat dus enorm uit naar de opnames van Lingo.”

Ook René Oosterman, zendermanager bij SBS6, is blij. ,,Rummikub, Scrabble, Poker... Uit de verschillende screentests die we hebben gedaan bleek al snel dat Jan dol is op spelletjes en het als een eer ziet om deze klassieker te mogen presenteren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de keuze was dus snel gemaakt.”

De eerste aflevering van Lingo werd uitgezonden in 1989, waarna het spelletje – waarin kandidaten woorden moeten raden – enorm geliefd werd. Desondanks verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie. Dit jaar brengt SBS6 het spel terug en kan iedere liefhebber van Lingo weer meedoen.

Eerder werd het programma gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé, Nance Coolen en Lucille Werner.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’