Volledig scherm
PREMIUM
Jan Versteegh © Ilja Keizer

Jan Versteegh: Ik heb voor mijn geluk moeten vechten

interviewOndanks de ondermaatse kijkcijfers van zijn ­nieuwe show op SBS, 6 Inside, voelt Jan ­Versteegh (33) zich gelukkig. Vandaag komt zijn handboek voor gelukszoekers uit. ‘Elke ­letter is van mij.’

Hij begint er zelf over. Gevraagd naar zijn eigen geestelijke conditie (‘heel gelukkig’), voegt Jan Versteegh er een recent geleerde les aan toe. Eentje die samenhangt met zijn nieuwe contract bij tv-zender SBS6 en zijn eerste ­programma daar, de tot op heden matig bekeken societyrubriek 6 Inside. ,,De afgelopen maanden blijkt dat mijn geluk niet afhangt van het succes van wat ik doe. Dat is zo fijn om te merken. Ik had eerlijk gezegd het tegengestelde verwacht. Dat tegenvallende kijkcijfers bij een nieuwe job me wel uit mijn evenwicht zouden brengen. Maar ik heb juist ontzettend veel plezier in het maken, ik kan het goed vinden met Albert (cohost Albert Verlinde, red.) en zie onze show elke week beter worden. Hoe anderen mijn werk ontvangen, blijkt mijn geluk gelukkig niet te beïnvloeden.”

  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.