Volledig scherm
Jan Versteegh en La Paay op de bank van Linda de Mol © RTL

Jan Versteegh kan plasseksgrap tegen Patricia Paay niet laten

VideoZet BNN-presentator Jan Versteegh en Patricia Paay samen op de bank en er wordt geheid een grapje gemaakt over de pikante beelden van de diva die in februari rondgingen op internet. La Paay kon er tijdens opnames voor de talkshow Linda's Zomerweek wel om lachen.

Met een serieuze blik en handgebaren legt Paay uit dat ze graag uitdagingen uitgaat en 'dingen probeert'. ,,Eigenlijk wat jij bij BNN hebt gedaan'', richt ze zich tot Jan naast zich. ,,Ik ben ook zo. Ik wil alles proeven, alles weten, alles... Dat is altijd zo geweest'', vertelt ze in een preview in het zomerprogramma van Linda de Mol die vandaag is vrijgegeven door RTL4.

Vervolgens is te zien hoe Jan (31) zijn grapje inkopt. ,,Dat alles proeven is niet helemaal goed gegaan dan.'' Zowel Linda als het publiek schiet in de lach. ,,Nee. Dat had ik beter niet kunnen doen'', besluit de 68-jarige Paay met een ietwat nerveuze glimlach en wat gedraai aan haar vinger.

Nachtmerrie

Volledig scherm
Paay komt aan bij de rechtbank in Haarlem voor de rechtszaak tegen haar voormalige zakenpartner Maarten Oostvogel. © ANP

Op 9 februari kwam de nachtmerrie van de blondine uit: een kort seksfilmpje waarin ze door een onbekende man werd verwend in een ligbad lekte uit. De spraakmakende plasseksbeelden werden massaal gedeeld. Paay reageerde kort daarna in de talkshow van Eva Jinek dat het om het werk van een zieke geest gaat en dat ze er kapot van is. Ze deed aangifte tegen de websites GeenStijl en Dumpert wegens het verspreiden van de beelden. ,,Ik weet dat we ons daar op glad ijs begeven vanwege de persvrijheid, maar er moet een einde komen aan alle bagger die zomaar kan worden gepubliceerd'', liet haar advocaat weten. De zaak loopt nog.

Paay kreeg in juni bijval van De Mol nadat de presentatrice een speciale editie van haar blad LINDA publiceerde plus een online register. De Mol wil wraakporno een halt toeroepen. ,,Het oneigenlijk verkrijgen en ongewild online verspreiden van seksueel getinte foto’s en video’s is strafbaar. Desondanks is Patricia een van de vele slachtoffers van zogeheten online sex shaming. En voor deze slachtoffers is vaak maar weinig aandacht. Daar wil LINDA., met een nummer geheel in het teken van dit onderwerp, graag verandering in brengen'', liet de redactie weten.

De eerste aflevering van Linda's Zomerweek met Paay en Versteegh is maandag te zien. Ook Giovanni van Bronckhorst en Elise Schaap, Claudia de Breij en Epke Zonderland, Saskia Noort en Najib Amhali en Astrid Joosten en Beau van Erven Dorens schuiven aan.