Volledig scherm
Jandino © PR

Jandino Asporaat gaat zich meer richten op produceren

Jandino Asporaat zal de komende tijd minder op televisie te zien zijn. De 37-jarige presentator en comedian gaat zich meer richten op het produceren van eigen content, maakte RTL vandaag bekend.

RTL en Jandino blijven wel met elkaar samenwerken, maar op een andere manier. ,,We hebben met Jandino gesproken over zijn toekomst bij RTL. Hij gaf aan meer vrijheid te willen, mede om zich te kunnen richten op het produceren. Zo'n creatieve wens kunnen we alleen maar aanmoedigen", laat zenderdirecteur Werner van Es weten.

Jandino was het afgelopen jaar bij RTL te zien als presentator van Dance Dance Dance, Alles mag op zaterdag, Wie ben ik en DINO. Bij Dance Dance Dance wordt zijn plek naast Chantal Janzen overgenomen door Humberto Tan.  ,,Ik wens Humberto superveel plezier met dit leuke avontuur", zegt Jandino. De nieuwe reeks van het dansprogramma begint op 25 augustus.

Na een heel druk jaar, met naast zijn presentatieklussen ook cabaretshows en werken aan deel twee van bioscoopfilm Bon Bini Holland, besefte Jandino dat hij het de komende tijd anders wilde aanpakken.  ,,Meer focussen op het produceren en in een vrijere rol blijven presenteren. Ik ga samen met RTL nieuwe content ontwikkelen vanuit mijn productiehuis 'Het Huis van Asporaat'. Ik ga hier weer hard aan werken, zodat ook dit een succes wordt." In de vrijere rol krijgt Jandino ook de kans om te presenteren bij andere zenders, laat RTL weten.