Jandino.
Volledig scherm
Jandino. © ANP Kippa

Jandino met de dood bedreigd na mislukte grappen over Johan Derksen op voetbalgala

videoJandino Asporaat heeft na zijn optreden op het gala voor de Voetballer van het Jaar gisteravond doodsbedreigingen ontvangen. Dat schrijft de komiek vandaag op Instagram. ,,Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privételefoonnummer achterhaald”, schrijft hij. “En daar de meest hatelijke berichten sturen. Ik herhaal: mijn privénummer. Er is mij geen ziekte bespaard gebleven.”

Maar het heftigste vond Asporaat de diep gewortelde haat tegen buitenlanders die zich openbaarde. ,,Bericht na bericht.” In zijn korte conference gaf de komiek onder meer kritiek op Johan Derksen, en stelde dat mensen die door hem worden beledigd ‘je moeder!’ moeten zeggen tegen Derksen. De analist van Voetbal Inside is zijn moeder verloren op zijn 31ste.

,,Elk weldenkend mens wist dat het nooit zo bedoeld was als zij het nu proberen te framen”, stelt Asporaat met klem. ,,Dat door dit ene grapje zoveel haat naar buiten komt, betekent maar één ding: dit zat altijd al in je. Je was gewoon aan het wachten op een moment dat jij je gal kon spugen.”

Moddergevecht

De grappenmaker gaf vanochtend bij Qmusic al toe dat het een, voor zijn doen, te harde grap was. Hij zei er voor de rest niet wakker van te liggen, overigens. ,,Soms sla je de plank mis, maar het leven gaat gewoon door.”

De komiek zegt op Instagram een wijze les te hebben geleerd van zijn korte optreden op het voetbalgala. ,,Je gaat nooit schoon kunnen komen uit een moddergevecht. Er zijn eenmaal mensen die echt genieten van ellende. Ik ben een hard werkende, positieve gast. Hoe hard ze ook hun best doen om je neer te halen, het gaat ze niet lukken.”

Zo reageerde Jandino Asporaat vanochtend bij Qmusic: