Volledig scherm
Janke Dekker met echtgenoot Tom Egbers op de rode loper van het Musical Awards Gala 2017. © ANP Kippa

Janke Dekker in theaterproductie op Amsterdamse Zuidas

Actrice Janke Dekker en cabaretier en acteur Max van den Burg spelen de hoofdrollen in de theaterproductie Safaripark Zuidas. De muziekvoorstelling schetst een humoristisch beeld van het hectische leven in het zakelijk district van Amsterdam.

Safaripark Zuidas gaat op vrijdag 2 november in première en is daarna tot en met 1 december in totaal veertien keer te zien op diverse locaties op de Zuidas in Amsterdam. Janke Dekker, echtgenote van sportpresentator Tom Egbers, is naast hoofdrolspeelster de initiatiefnemer van de theaterproductie. 

"Safaripark Zuidas" gaat vooral over de werkende mensen in de oververhitte 24/7 economie, inclusief alle verschijnselen die daarbij horen, een voorstelling die eigenlijk over 'ons' gaat'', aldus Dekker . "In principe wijkt de Zuidas niet af van de doorsnee Nederlandse zakendistricten, maar op de Zuidas is het leven net iets extremer, een ideale basis voor onze voorstelling''.

Dekker en Van den Burg krijgen tijdens de voorstelling bijstand van zanger en pianist Maurits Fondse en zes jonge talenten van de theateropleiding van het ROC Amsterdam. 

Schrijvers van Safaripark Zuidas zijn Roos Schlikker en theatermaker Erris van Ginkel. Dit duo was eerder verantwoordelijk voor de theaterproducties Soof de musical, Dansen met de vijand en Hart tegen Hart. Van Ginkel is ook regisseur van Safaripark Zuidas.

 1. Johan Derksen neemt het op voor Argon-trainer na racistische uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’
  Video

  Johan Derksen neemt het op voor Ar­gon-trai­ner na racisti­sche uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’

  Johan Derksen heeft het vanavond opgenomen voor Argon-trainer Ron van Niekerk, nadat de voltallige spelersgroep van de Mijdrechtse eersteklasser besloot niet met hem door te willen gaan na racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd. ,,Het zou humor kunnen zijn. Er zijn mensen die hele cynische humor hebben”, zei Derksen in het programma Veronica Inside.

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

 • A Star is Born (14%)
 • Black Panther (8%)
 • Bohemian Rhapsody (56%)
 • BlacKkKlansman (2%)
 • Green Book (7%)
 • The Favourite (4%)
 • Roma (8%)
 • Vice (1%)
6281 stemmen