Volledig scherm
© Omroep Max

Janny blikt terug: Annemarie was de beste allrounder

Heel Holland BaktKers op de taart! Elke week smullen we met jurylid en AD-gezicht Janny van der Heijden nog even na van Heel Holland Bakt. Dit keer de finale editie. Na een verhitte eindstrijd kiest de jury uiteindelijk voor de Haagse Annemarie als winnaar.

Volledig scherm
© Omroep Max
Quote

Annemarie is iemand die alle facetten goed beheerst. Techniek, smaak, afwerking.

,,Dit was de spannendste eindstrijd ooit. Die drie lagen zo dicht bij elkaar, het hing absoluut af van het spektakelstuk wie zou winnen. Guido had de minst mooie afwerking. Misschien zegt dat ook wel iets over het verschil tussen mannen en vrouwen; dat vrouwen meer bezig zijn met garnering en mannen met de techniek.

Annemarie
Annemarie was de beste allrounder, en die zoeken wij uiteindelijk. Iemand die alle facetten goed beheerst. Techniek, smaak, afwerking. Soms zijn kandidaten heel sterk op een bepaald onderdeel, maar dat is niet genoeg.

Gisteravond hebben we de finale met de hele ploeg bij mij thuis bekeken. Het waren meer dan 25 mensen en ik kon er natuurlijk niet onderuit om zelf te bakken, dus ik stond 's middags nog in de keuken te werken aan een chocoladetaart, een hazelnootschuimtaart, een worteltaart met sinaasappel en wat hartige dingetjes.

Robèrt kon helaas niet komen, maar André van Duin wel. Het was zijn eerste seizoen en ik was vaak de klos bij hem. Maar ik kon daar ontzettend om lachen. Je zag hoe hij in zijn rol groeide, alsof hij nooit anders had gedaan.''    

Meer zien? Woensdag om 21.25 uur Smaakt naar Meer (Omroep MAX) op NPO 1.

Volledig scherm
Met haar zandkasteel overtuigde Annemarie de jury © Omroep Max
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement