Volledig scherm
Jay Z. zou werken aan nummers die licht werpen op het 'moeizame'huwelijk met Beyoncé. © Getty

Jay Z slaat echtgenote Beyoncé keihard terug

Of Jay Z nu wel of niet vreemdging en Beyoncé's hart brak, de fans komen het misschien te weten nu de rapper zíjn kant van het verhaal in nieuwe songs zou verwerken. Wordt hier geraffineerd afgerekend, al dan niet in klinkende munt?

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP

Je huwelijksproblemen uitvechten met muziek: misschien is hét celebrity-koppel van de VS straks wel verantwoordelijk voor een nieuw modeverschijnsel. Nadat Be­yoncé met haar nieuwe album Lemonade het overspelige gedrag van manlief in niet bepaald geheimtaal de wereld in slingerde, lijkt 'haar' Jay Z nu op dezelfde wijze zíjn kant van het verhaal te willen doen.

Volgens US Weekly kiest de rapper voor de tegenaanval. 'Jay Z neemt momenteel nieuwe nummers op die zijn versie van het verhaal over het moeizame en nu 8 jaar durende huwelijk met Beyoncé onthullen,' schrijft het entertainmentblad op basis van insiders. Het zou een bewuste reactie zijn op Queen B.'s vorige week gelanceerde album Lemonade waarop de wereldster in beschuldigende woorden lijkt te zingen over haar echtgenoot, dat hij vreemdging en de zanger niet zou behandelen als de koningin die ze is ('Dit is je laatste waarschuwing...als je deze shit nog één keer flikt, raak je je vrouw kwijt'). Terwijl Beyoncé bevestigt noch ontkent dat ze haar pijlen expliciet op Jay Z richtte, speculeert de hele wereld er wild op los.

Nadat Lemonade het licht zag - tevens het startsignaal voor Beyoncé's wereldtournee Formation - werd het koppel nog gefotografeerd in Miami. De voormalig Destiny's Child-zangeres (34) en de rap-icoon (46) leken in prima doen. En op een andere foto, slechts een paar uur nadat de vermeende aantijgingen de wereld in werden geslingerd, rookt Jay Z zichtbaar uiterst relaxed een sigaar met een goede vriend.

Nederig
'Jay Z begrijpt waarom ze besloot voor deze persoonlijke teksten te kiezen,' aldus een bron recent. 'Dit is onderdeel van het proces om transparant naar elkaar te zijn. En ze zijn dichter tot elkaar gekomen. Hij is erg nederig in deze hele situatie. Beyoncé is de liefde van zijn leven en hij zet alles op alles om dat te laten blijken.' Tel daarbij op dat Queen B. tijdens haar eerste Formation-concert het nummer Halo opdroeg aan 'mijn prachtige echtgenoot'.

Knokt het sterrenpaar - dat het gezinsgeluk vond door zijn nu 4-jarige dochtertje Blue Ivy - voor het huwelijk, nadat de twee eind 2014 volgens kenners op het punt van scheiden stonden? Of is het toch allemaal een uitgekiend spelletje voor keiharde munten waar straks ook het nieuwe album van Jay Z onderdeel van uitmaakt?

'Jay Z was betrokken bij het maken van Lemonade en kende elk nummer voordat Beyoncé het album uitbracht,' weet een insider dicht bij het veelbesproken koppel te melden aan de Amerikaanse zender E! Entertainment. 'Hij kende de teksten, hij wist wat ze impliceerden. Hij moest ze goedkeuren voor de lancering. Als het op muziek aankomt, ondersteunen ze elkaar. Hoe dan ook, ze zijn allebei razend slim en zagen allebei dollartekens.'