Angela de Jong.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Je schaamt je dood als je naar ‘Molukkers in Nederland’ kijkt

Angela Kijkt TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

102 reacties

 • Visser

  8 maanden geleden
  Onze KNIL soldaten zijn schandalig behandeld
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  Mijn vader, Nederlander, vocht in het KNIL. Jappenkamp, Birma spoorlijn. 42 kg toen ie werd bevrijd. De soldij heeft hij nooit ontvangen. Moest dat maar in Indonesië of Japan gaan ophalen! Stichting Ereschulden ving overal bot!! Hij kon wel zijn militaire dienst voortzetten in Nederland. Dus gediscrimineerd werd er volop! Wat hier de reactie was? Jullie hadden wel mooi weer!!
 • Gerard van van Vliet

  1 jaar geleden
  Gerard van Vliet, Heb met plaatsvervangende schaamte zitten kijken. Dit zegt iets, zo niet alles, over de politiek en hen die daar de beoefenaars van zijn. Onze vertegenwoordigers dus, in de kabinetten zowel als in de 2 kamers, sedert die tijd. Alsnog zou deze mensen, op de een of andere manier, recht moeten worden gedaan.
 • S.C. de Groot

  1 jaar geleden
  Angela, vaak ben ik het totaal eens met de inhoud van jouw column maar voor jouw artikel in het AD van vandaag, vrijdag 21 mei, neem ik mijn hoed af. Het toegeven van jouw onkunde over het lot van de Molukkers hier in Nederland al 70 jaar in ballingschap leven, vind ik groots. Vergeet ook niet dat ook niet Molukkers in de pas verlaten kampen werden gedropt! Mijn oma, net weduwe, werd met haar twee jongste dochters in een koud en vochtig hok in Westerbork geplaatst. Schande!!
 • Tuinhout

  1 jaar geleden
  Geboeid zitten kijken samen met mijn puberzoon. Moet gewoon verplichte kost op school zijn.