Jeangu Macrooy.
Volledig scherm
Jeangu Macrooy. © ANP

Jeangu Macrooy: Ik werd vanochtend met dubbele gevoelens wakker

Maandenlang keek Jeangu Macrooy uit naar 16 mei 2020. Nu de dag is aangebroken staat de zanger niet op het podium van het Eurovisiesongfestival, maar zit hij gewoon thuis. Hij werd dan ook met dubbele gevoelens wakker, zo vertelde hij vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

,,Ik stond met een beetje een gek gevoel op eerlijk gezegd. Het is gewoon gek om te weten dat het niet is zoals het zou zijn”, aldus Jeangu, die vanavond eigenlijk in de finale zijn liedje Grow zou zingen. Door de coronacrisis kan het evenement niet doorgaan. De organisatie biedt met Eurovision: Europe Shine a Light echter wel een alternatief.

,,Ik ben blij dat er iets is”, zegt Jeangu daarover. ,,We gaan toch alle 41 landen voorbij zien komen. Ik mag iets zeggen tegen de mensen en we gaan ook nog samen iets zingen.” Hoe het programma er verder precies uit gaat zien, weet ook Jeangu niet. ,,Ik ben zelf ook heel benieuwd, ik ga op de bank kijken.”

,,Ik hoop dat er toch nog een beetje songfestivalgevoel is voor alle mensen die kijken. En toch nog een soort verbinding geeft.”

In de Ochtendshow to go blikten we vooruit met Songfestivalpresentatrice Edsilia Rombley.