Volledig scherm
© ANP

Jelka van Houten en Kees Boot in musical De Marathon

UpdateJohn Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot en Dennis Willekens spelen de hoofdrollen in de musical De Marathon. Ze zijn in de theatervoorstelling te zien als vier Rotterdamse automonteurs die trainen voor de marathon om hun bijna failliete garage overeind te houden. Thomas Acda schrijft de liedjes voor de muzikale voorstelling, maakten Senf Theaterpartners en Kemna Theater in Rotterdam bekend.

Volledig scherm
© ANP Kippa

De cast bestaat verder uit Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Jip Smit. Eerder was al bekend dat de regie in handen is van Job Gosschalk.

Thomas Acda is verantwoordelijk voor alle songs in de voorstelling. ,,Daarvoor heb ik een tijd met Martin van Waardenberg opgetrokken. Het moet natuurlijk wel Rotterdams klinken'', vertelt hij aan deze site.

Rotterdams accent
Tijdens de bekendmaking van de cast introduceerde Acda alvast de titelsong. Het nummer met de titel De Marathon is zijn eerste single als solo-artiest. De andere nummers van de vandaag uitgebrachte EP heten De A4, Bloemen en gebak en Als ik met mij zou zijn. In maart verschijnt het volledige album.

Van Waardenberg, die samen met Gerard Meuldijk met het idee voor de film kwam, is ook betrokken bij het schrijven van het script voor de musical. De acteurs zullen de komende tijd dus goed aan hun Rotterdams moeten werken. ,,Maar gelukkig speelt John Buijsman mee, dus daar kunnen we veel van leren," meent Boot.

De Marathon is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2012, waarin Martin van Waardenberg, Frank Lammers, Stefan de Walle en Marcel Hensema de hoofdrollen speelden.

De Marathon gaat op 17 maart 2017 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna reist de theatervoorstelling tot en met eind juni door het land.