Volledig scherm
Yvon Jaspers voelde zich ‘verrekte alleen’ toen er een onderzoek werd ingesteld naar haar functie bij ForFarmers, het grootste veevoerbedrijf van Europa. © BNNVARA

Jeroen Pauw: ‘Ik hoopte dat Yvon Jaspers eigen leed zou relativeren’

Jeroen Pauw hoopte dat Yvon Jaspers zelf haar leed zou relativeren toen hij met haar sprak in zijn talkshow terwijl ook de familie van Anne Faber aan tafel zat. Dat bekende hij gisteravond in de nieuwe talkshow Café Hendriks & Genee. ,,Ik hoopte dat er een moment zou komen dat Yvon zou zeggen: waar heb ik het eigenlijk over als ik naar deze mensen kijk?”

Quote

Ik hoopte dat er een moment zou komen dat Yvon zou zeggen: waar heb ik het eigenlijk over als ik naar deze mensen kijk?

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw was gisteravond uitgenodigd bij Café Hendriks & Genee om de presentatoren een masterclass talkshow maken te geven. Dit omdat het de eerste aflevering was van het praatprogramma van Wilfred Genee en Hélène Hendriks. De eerste show kende overigens een voorzichtige start met 238.000 kijkers.

Genee confronteerde Pauw met het feit dat hij ervan geniet als mensen in zijn programma een uitglijder maken. ,,Dat vind ik totaal niet vervelend”, beaamde hij. Daarop werd het ongemakkelijke gesprek met Yvon Jaspers benoemd. De Boer Zoekt Vrouw-presentatrice vertelde dat ze zich niet gewaardeerd voelde en dat ze zich in een oorlogsgebied waande, nadat ze onder vuur kwam te liggen vanwege commerciële bijverdiensten.

,,Ik vond dat een ingewikkelde kwestie”, legde Pauw uit. ,,Yvon had een verhaal dat ik best graag wilde horen. Ze wilde op een dag komen die voor ons prettig was, namelijk op de maandag van de seizoensopening. Later kwam daar nog de vader van Anne Faber bij. Naar aanleiding van het boek geschreven door de oom van Anne Faber.”

Oorlogsgebied

De redactie van Pauw besloot om toch met Jaspers te beginnen, terwijl ook de familie van Anne Faber aan tafel zat. Jaspers vertelde op dat moment ‘hoe erg haar leven is’ met teksten als ‘een oorlogsgebied’ en ‘enorme eenzaamheid’. ,,Dan weet je natuurlijk dat iedereen voelt dat aan tafel iets is dat onmetelijk veel erger is dan dat”, stelde Pauw gisteravond.

,,Ik heb daar ook wel over nagedacht, want ik voelde dat natuurlijk heel erg aan die tafel. Maar ik dacht als ik nu zeg: Yvon, je weet toch wel dat die mensen die tegenover je zitten nog iets veel ergers hebben meegemaakt, waarbij wat jij hebt meegemaakt eigenlijk in het niet valt. Dan is het nog erger. Ik hoopte dat er een moment zou komen dat Yvon zou zeggen: waar heb ik het eigenlijk over als ik naar deze mensen kijk?”

Met 238.000 kijkers kende Café Hendriks & Genee een voorzichtige start op Veronica, een aantal dat net niet genoeg is voor de kijkcijfer top 25 van Stichting KijkOnderzoek. Er werd sowieso niet veel tv gekeken op zondagavond. Het Achtuurjournaal (1,5 miljoen kijkers) en Één tegen 100 (1,2 miljoen) waren de enige twee programma’s die meer dan een miljoen kijkers noteerden.

Bekijk hieronder het gesprek van Yvon Jaspers bij Pauw: